Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 25άρας
Νέες ελληνικές επιτυχίες

Στους τελικούς των αγωνισμάτων τους προκρίθηκαν Χρήστου και Βαζαίος

Με νέες επιτυχίες συνεχίστηκε χθες η παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκός Πρωτάθλημα Κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, στο Οτοπένι της Ρουμανίας.

Ο Απόστολος Χρήστου θα δώσει το «παρών» στον δεύτερο τελικό του στη διοργάνωση μετά απ' αυτόν στα 50 μ. ύπτιο, καθώς προκρίθηκε και σε εκείνον των 100 μ. ύπτιο. Στα ημιτελικά του αγωνίσματος, σε μια αρκετά γρήγορη σειρά, ο Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε 5ος (και 8ος συνολικά), σημειώνοντας χρόνο 50.65. Ο τελικός του αγωνίσματος διεξάγεται σήμερα.

Βήμα προς την κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου σε 25άρα πισίνα έκανε ο Ανδρεας Βαζαίος, ο οποίος προκρίθηκε στον σημερινό τελικό των 200 μ. μεικτής ατομικής με τον 4ο χρόνο στη συνολική κατάταξη όσων πήραν το εισιτήριο. Ο Βαζαίος κολύμπησε στη 2η ημιτελική σειρά και τερμάτισε 2ος με χρόνο 1.53.68, βελτιώνοντας το 1.54.63 που είχε κάνει στον πρωινό προκριματικό. Στο ίδιο αγώνισμα, μέχρι τα ημιτελικά κατάφερε να φτάσει ο Απόστολος Παπαστάμος, καταλαμβάνοντας τη 10η θέση στη συνολική κατάταξη με χρόνο 1.57.72. Στα προκριματικά είχε συνδυάσει την πρόκριση με την επίτευξη πανελλήνιου ρεκόρ νέων, με χρόνο 1.57.63.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ