Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Κοινά γυμνάσια Ρωσίας - Αλγερίας

Ρωσία και Αλγερία προχωρούν σήμερα σε κοινές ναυτικές ασκήσεις στο δυτικό τμήμα της Μεσογείου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν διάφορες ασκήσεις τακτικής και αναχαίτισης.

Η ρωσική φρεγάτα «Admiral Grigorovich», του Στόλου Μαύρης Θάλασσας, ελλιμενίστηκε νωρίτερα στο Αλγέρι και θα παραμείνει στη χώρα μέχρι 12 Δεκέμβρη. Είναι η τρίτη του είδους της που ελλιμενίζεται στις αλγερινές ακτές τους τελευταίους μήνες. Τον Αύγουστο είχε δέσει στο λιμάνι του Αλγερίου η πυραυλική κορβέτα «Mercury 734».

Την τελευταία διετία έχουν πυκνώσει και επισκέψεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που ανταλλάσουν οι δύο χώρες σε υψηλό επίπεδο. Τον Ιούλη ο αρχηγός του αλγερινού Γενικού Επιτελείου, Said Chengriha, επισκέφτηκε τη Μόσχα και συναντήθηκε με τον Ρώσο υπουργό Αμυνας Σ. Σοϊγκού. Νωρίτερα, τον Ιούνη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αλγερινού Προέδρου Abdelmadjid Tebboune στη Μόσχα, το «Sputnik» μετέδιδε ότι η αλγερινή πλευρά είχε εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για αγορά ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, αεροσκαφών, συστημάτων αεράμυνας, υποβρυχίων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ