Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Εξελίξεις στον απόηχο των νέων δεδομένων

Σε πρόταση μομφής κατά της διοίκησης της Λίγκας αναμένεται να προχωρήσουν στο σημερινό κρίσιμο ΔΣ βασικοί ανταγωνιστές εντός του συνεταιρισμού των ΠΑΕ

Με βάση τα νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα της Super League και τα όσα επιφέρουν αυτά στα πλάνα των επιχειρηματιών του χώρου (βλ. απώλειες εσόδων), οι εξελίξεις εντός της Λίγκας των ΠΑΕ της πρώτης κατηγορίας δείχνουν να είναι καταιγιστικές. Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες και μέχρι χθες έχουν ως συνέπεια και την περαιτέρω όξυνση των εσωτερικών αντιμαχιών μεταξύ βασικών ανταγωνιστών στον χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτές αναμένεται να αποτυπωθούν και να κορυφωθούν στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Λίγκας, προγραμματισμένη αρχικά για να συζητηθούν οι εξελίξεις στον χώρο της διαιτησίας.

Ωστόσο, μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα στον χώρο του ποδοσφαίρου, οι εξελίξεις φαίνεται ότι επιταχύνονται. Χθεσινές πληροφορίες έκαναν λόγο για συντονισμένη κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΕ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αρης προκειμένου να καταθέσουν στο σημερινό ΔΣ πρόταση μομφής κατά της διοίκησης της Λίγκας και του προέδρου της, Βαγγέλη Μαρινάκη, με σκοπό την αποπομπή του.

Σημειωτέον, για να γίνει αποδεκτή η μομφή θα πρέπει να λάβει την πλειοψηφία των μελών της Λίγκας. Οι πληροφορίες πάντως ήθελαν τις συγκεκριμένες ΠΑΕ να έχουν τον απαιτούμενο αριθμό ...συμμάχων προκειμένου να υλοποιηθεί η πρότασή τους για αλλαγής διοίκησης. Εφόσον η πρόταση μομφής περάσει, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού θα χάσει και τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΠΟ που κατέχει ο εκάστοτε πρόεδρος της Super League.

Φυσικά, στο συγκεκριμένο ΔΣ και ανάλογα με το κατά πόσο θα το επιτρέψουν οι εξελίξεις, αναμένεται να πέσουν στο τραπέζι και οι εξελίξεις στη διαιτησία και οι προσπάθειες να πειστούν οι διαιτητές να επιστρέψουν στα παιχνίδια, προκειμένου να ξαναρχίσει η αγωνιστική δράση, έστω και με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν τα κυβερνητικά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ