Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 25άρας
Φινάλε επιτυχιών για την ελληνική αποστολή

Το χρυσό μετάλλιο της Ντουντουνάκη και τα χάλκινα των Βαζαίου και Παπαστάμου έκλεισαν τον απολογισμό για την Ελλάδα | Συγχαρητήρια από το ΚΚΕ για τις επιτυχίες

Με την κατάκτηση τριών ακόμα μεταλλίων κατά την τελευταία μέρα των αγώνων ολοκληρώθηκε η παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, στο Οτοπένι της Ρουμανίας. Συνολικά η Ελλάδα κατέκτησε 5 μετάλλια (1 χρυσό και 4 χάλκινα) στη διοργάνωση, κάτι που την έφερε στη 10η θέση της σχετικής λίστας.

Στις ελληνικές επιτυχίες στο φινάλε των αγώνων ξεχωρίζει το χρυσό μετάλλιο της Αννας Ντουντουνάκη στα 50 μ. πεταλούδας, μετά από σπουδαία κούρσα στο τελευταίο 25άρι, τερματίζοντας 1η μαζί με την Ολλανδή Τέσα Χιέλε σε χρόνο 25.10. Για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν το δεύτερο μετάλλιο στη διοργάνωση, μετά το χάλκινο στα 100 μ. πεταλούδα.

Σε σπουδαία επιτυχία στον τελικό των 100 μ. μεικτής ατομικής έφτασε και ο Ανδρέας Βαζαίος, που τερμάτισε 3ος σε 51.91. «Χάλκινος» αναδείχθηκε και ο Απόστολος Παπαστάμου στα 400 μ., με χρόνο 4.05.19, που αποτελεί καινούργιο πανελλήνιο ρεκόρ νέων και ατομικό ρεκόρ.

ΚΚΕ: Συγχαρητήρια για τις επιτυχίες της ελληνικής αποστολής

Θερμά συγχαρητήρια για τις διακρίσεις της ελληνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης απευθύνει το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, σημειώνει: «Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την αποστολή της ελληνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης σε πισίνα 25 μ., που διεξήχθη στο Οτοπένι της Ρουμανίας. Η κατάκτηση των πέντε μεταλλίων, ενός χρυσού και τεσσάρων χάλκινων, έφεραν τη χώρα στη 10η θέση της γενικής κατάταξης. Ιδιαίτερες ευχές για την Αννα Ντουντουνάκη, που διακρίθηκε με το χρυσό στα 50 μ. πεταλούδα και το χάλκινο στα 100 μ. πεταλούδα, τον Ανδρέα Βαζαίο, που κατέκτησε χάλκινα στην 4x50 μ. ελεύθερο μαζί με τους Κρίστιαν Γκολομέεβ, Στέργιο - Μάριο Μπίλα, Απόστολο Χρήστου, και στα 100 μ. μεικτή ατομική, και τον Απόστολο Παπαστάμο με το χάλκινο στα 400 μ. μεικτή ατομική, για την προσπάθεια και την προετοιμασία που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα μαζί με τους προπονητές τους προκειμένου να έχουμε αυτές τις επιτυχίες. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους».

Συγχαρητήριο μήνυμα για τις επιτυχίες των Χανιωτών πρωταθλητών της κολύμβησης Αννας Ντουντουνάκη και Απόστολου Παπαστάμου έστειλε και η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ