Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Αγωνιστική «υποδοχή» αύριο σε ΝΑΤΟικό πλοίο που θα «ξεχειμωνιάσει» στην πόλη

Κινητοποίηση «υποδοχής» πλοίου του ΝΑΤΟικού στόλου το οποίο αναμένεται να «ξεχειμωνιάσει» στην πόλη διοργανώνει αύριο Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία δημοτικής Αγοράς, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

Στην ανακοίνωσή της καλεί τον χανιώτικο λαό και τη νεολαία, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς σε ξεσηκωμό «απέναντι στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στη μετατροπή της πόλης μας σε μόνιμο σημείο στάθμευσης του ΝΑΤΟικού στόλου. Δεν πρόλαβε να φύγει το αεροπλανοφόρο "Ford" και ετοιμάζονται να υποδεχθούν και άλλο πλοίο για να "ξεχειμωνιάσει" στα Χανιά».

«Η πόλη μας μετατρέπεται σε μόνιμο ορμητήριο των φονιάδων, με τα πληρώματα των πλοίων που δένουν όλο και πιο συχνά στη Σούδα να επιδίδονται σε τραμπούκικες και επικυρίαρχες συμπεριφορές απέναντι στον λαό και στη νεολαία των Χανίων. Τελευταίο παράδειγμα είναι τα επεισόδια που προκάλεσαν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί του πληρώματος του αεροπλανοφόρου "USS Gerald Ford", που ήρθαν στα Χανιά για "αναψυχή"», τονίζεται μεταξύ άλλο στο κάλεσμα, με την Επιτροπή να αναδεικνύει την τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης, «γιατί βαθαίνει την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με ενεργή συμμετοχή στο πλάι των ΝΑΤΟικών "συμμάχων" που μακελεύουν τον λαό της Παλαιστίνης».

Και συμπληρώνει: «Την ίδια στιγμή που η χώρα μας αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στις ΝΑΤΟικές δαπάνες, ετοιμάζεται να ψηφιστεί στη Βουλή ο νέος κρατικός προϋπολογισμός, που προβλέπει πάνω από 6,2 δισ. ευρώ επιπλέον φόρους στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων, τεράστια υποχρηματοδότηση ακόμα και στοιχειωδών λαϊκών αναγκών, παραπέρα μείωση της φορολογίας σε επιχειρηματικούς ομίλους. Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που ο λαός μας στενάζει από το κύμα ακρίβειας που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, από τη γενίκευση της φοροληστείας απέναντι στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, δίνονται δισ. ευρώ σε πολεμικούς εξοπλισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας. (...) Αυτά είναι τα αποτελέσματα των επαίσχυντων συμφωνιών για τις βάσεις, που έχουν υπογράψει τόσο η τωρινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και εξασφαλίζουν ασυλία στα ΝΑΤΟικά πληρώματα, ενώ μετατρέπουν την πόλη των Χανίων σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών».

Ξεκαθαρίζει ότι «ο ελληνικός λαός δεν θα γίνει συνένοχος στο έγκλημα που διαπράττεται αυτήν τη στιγμή στην Παλαιστίνη, με τα ΝΑΤΟικά πλοία που εφορμούν από τη Σούδα να παίζουν κομβικό ρόλο στην επιτυχία των πολεμικών επιχειρήσεων του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ» και καλεί τον χανιώτικο λαό στο συλλαλητήριο «ώστε μαζικά να στείλουμε μήνυμα: Οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στα Χανιά! Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ΝΑΤΟικές υποδομές στη χώρα μας. Καμία στήριξη στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Λευτεριά στην Παλαιστίνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ