Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με την Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του Κόμματος, και την Κατερίνα Βεζύρη, μέλος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ, συναντήθηκε με τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) Δημήτρη Κοντό, πρόεδρο, Μαρία Μαυροζίδου, πρόεδρο των Τριτέκνων Ανατολικής Αττικής, και Ελευθέριο Μαραγκάκη, αντιπρόεδρο των Τριτέκνων Ανατολικής Αττικής.

Οι εκπρόσωποι της ΟΠΟΤΤΕ ενημέρωσαν για το υπόμνημα που έχουν καταθέσει στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, και κυρίως για το αίτημα εξομοίωσης των τρίτεκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες. Με βάση αυτά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις ζητήθηκε και η κοινοβουλευτική στήριξη του Κόμματος.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δήλωσε τη στήριξή της στα αιτήματα, αναδεικνύοντας ότι η μείωση του λαϊκού εισοδήματος, η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, η παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας επιβαρύνουν πολλαπλάσια τις πολυμελείς οικογένειες, ενώ πρόκειται για πολιτική διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Το ΚΚΕ διεκδικεί μέτρα για τη στήριξη του λαϊκού εισοδήματος, το δικαίωμα στη σύγχρονη, ασφαλή και φτηνή στέγη, την ανακούφιση των εργατικών - λαϊκών οικογενειών από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

Τέλος, το ΚΚΕ δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει κάθε κοινοβουλευτική δυνατότητα ώστε να στηριχθεί το αίτημα της εξομοίωσης των τρίτεκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ