Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΜΑΝ.-- Αεροπορική επιδρομή που αποδίδεται στην ιορδανική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας σε περιοχή της νότιας Συρίας, μετά την ανακοίνωση του ιορδανικού στρατού πως αποτράπηκε σχέδιο επίθεσης δεκάδων λαθρεμπόρων όπλων και ναρκωτικών που εισήλθαν στην Ιορδανία από τη Συρία. Δεν έγινε γνωστό εάν προκλήθηκαν θύματα από την αεροπορική επιδρομή.

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ.-- Εξερράγη αργά το βράδυ της Δευτέρας το ηφαίστειο στη χερσόνησο Ρέικιανες της νοτιοδυτικής Ισλανδίας μετά από βδομάδες έντονης σεισμικής δραστηριότητας με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από τις εστίες τους πάνω από 4.000 άνθρωποι από την κωμόπολη αλιέων Γκρίνταβικ και να κλείσουν τα περίφημα ιαματικά λουτρά στη Γαλάζια Λίμνη (Blue Lagoon). Οι σεισμολόγοι εκτιμούν πως δεν πρόκειται να οδηγήσει σε μεγάλη έκρηξη ηφαιστειακής λάβας που είχε προκαλέσει το 2010 σοβαρά προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες δεκάδων ευρωπαϊκών χωρών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο τεχνολογικός κολοσσός της «Google» συμφώνησε χτες να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων σε αμερικανικές πολιτείες και στο ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης για την κατάχρηση που έκανε σε βάρος του ανταγωνισμού, με την αυτόματη εγκατάσταση της εφαρμογής Play σε έξυπνα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ