Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φονικά με 16χρονους

Φόνος 16χρονου μαθητή σημειώθηκε χτες στη Νέα Σμύρνη. Συνελήφθη ο 18χρονος αδελφός του. Την ώρα που συνέβη το αιματηρό περιστατικό βρίσκονταν στο σπίτι η μητέρα, η γιαγιά και η κοπέλα του 18χρονου. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν στο αστυνομικό τμήμα, τα δύο αδέρφια πιάστηκαν στα χέρια για ασήμαντη αφορμή. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισής του ο 18χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι τραυμάτισε θανάσιμα τον αδερφό του με ψαλίδι, έπειτα από καβγά μεταξύ τους. Μετά το χτύπημα ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν και κατέληξε.

Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης, όταν το κέντρο της Αμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση σύμφωνα με την οποία στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας της στη Νέα Σμύρνη ακούγονταν φωνές. Στο σημείο έφτασε περιπολικό της αστυνομίας, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Τότε διαπιστώθηκε ότι ο 16χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στο στήθος, στον λαιμό και στα χέρια. Ο νεαρός διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο.

Σε μια άλλη οικογενειακή τραγωδία, την περασμένη Παρασκευή 16χρονος σκότωσε τον πατέρα του στα Καλύβια. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Με απόφαση των αρμόδιων ανακριτικών αρχών, στον νεαρό κατηγορούμενο ορίστηκε μόνο επιμελητής για να επιβλέπει την πορεία του, όπως προβλέπεται για ανηλίκους. Στην απολογία του ο ανήλικος φέρεται να αναφέρθηκε σε ακραία περιστατικά βίας κατά του ίδιου και άλλων μελών της οικογένειάς του από τον πατέρα του. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία υπάρχουν σειρά αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την κακοποίησή του. «Αυτό που έκανα είναι κακό. Το μετανιώνω σαν πράξη. Αισθάνομαι ανακούφιση, απελευθερώθηκα. Πλέον δεν φοβάμαι εγώ και η οικογένειά μου», φέρεται να είπε στην απολογία του ο 16χρονος στην ανακρίτρια, υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας του τον κακοποιούσε για χρόνια. Στην ανάκριση κατέθεσαν επίσης η μητέρα του, ο αδερφός του και άλλοι συγγενείς, ως μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι φέρονται να επιβεβαίωσαν ότι ο 16χρονος υπήρξε θύμα χρόνιας κακοποίησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ