Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατέληξε ο 31χρονος αστυνομικός

Δεν τα κατάφερε τελικά στη δύσκολη μάχη που έδινε να κρατηθεί στη ζωή ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα, μετά από την επίθεση χούλιγκαν στις 7 Δεκέμβρη έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο αστυνομικός, με καταγωγή από τις Σέρρες, νοσηλευόταν από την αρχή διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και είχε υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του ποδιού του, από όπου αφαιρέθηκε ένα μεταλλικό αντικείμενο μήκους 5 εκατοστών, πάχους 2 εκατοστών και πλάτους 2 εκατοστών και υπήρχαν μεγάλες καταστροφές σε ιστούς, καθώς και κακώσεις.

Γι' αυτήν την εγκληματική ενέργεια έχει προφυλακιστεί ένας 18χρονος που φέρεται να έριξε τη φωτοβολίδα, ενώ πλέον μετά τον θάνατο του άτυχου αστυνομικού κατηγορείται για ανθρωποκτονία, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Για άλλη μια φορά μέσω του πρωθυπουργού και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη δηλώνεται ότι «η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του Γ. Λυγγερίδη, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη». Βέβαια, τα ευχολόγια δεν αρκούν καθώς όσο υπάρχει ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τα επιχειρηματικά συμφέροντα στον αθλητισμό με τους οπαδικούς στρατούς, θα φύονται και τέτοια εγκληματικά στοιχεία.

ΚΚΕ : «Θύμα σε ένα κατ΄ όνομα "αθλητισμό" έρμαιο των ανταγωνισμών μεγαλοεπιχειρηματιών»

Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Ο 31χρονος αστυνομικός προστίθεται δυστυχώς στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων που πληρώνουν με τη ζωή τους τη σήψη και τη νοσηρότητα σε έναν κατ' όνομα "αθλητισμό", έρμαιο των ανταγωνισμών, των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και της πολιτικής που τα υπηρετεί. Οσο δεν κόβεται αυτό το νήμα, τα όποια κυβερνητικά μέτρα δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα, τα φαινόμενα βίας θα συνεχίζονται και ο κατάλογος των θυμάτων συνεχώς θα μεγαλώνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ