Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απλήρωτοι εργαζόμενοι σε δημοτική επιχείρηση

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Βοΐου (ΔΗΚΕΒΟ) για τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη.

Αν και οι εργαζόμενοι είχαν έρθει σε συμφωνία για την καταβολή των οφειλόμενων ποσών σε δύο δόσεις, με εγγυητή τον δήμο Βοΐου, έλαβαν μόνο την α' δόση, με τα δεδουλευμένα του Σεπτέμβρη, με πρόσχημα πως υπάρχει πανελλαδικό πρόβλημα στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ και ΑμεΑ ΟΑΕΔ - νυν ΔΥΠΑ.

Το πρόβλημα στη ΔΗΚΕΒΟ έχει παγιωθεί κατά το τρέχον έτος και κάθε φορά η δικαιολογία είναι η καθυστέρηση στη χρηματοδότηση, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης πληρώνονται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση στην καταβολή μισθοδοσίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΗΚΕΒΟ διεκδικεί μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μετατροπή των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου και επαρκή χρηματοδότηση όλων των προγραμμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παράλληλα, απαιτεί την άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων καθώς και κάθε άλλης οφειλής, όπως κλιμάκια και Δώρα, β' δόση - όπως αυτά ορίστηκαν από τα δικαστήρια της Κοζάνης και συμφωνήθηκαν από τις δύο πλευρές.

«Οι λογαριασμοί και τα αυξημένα έξοδα βιοπορισμού μας δεν πληρώνονται με την καταβολή μισθοδοσίας ενός μήνα ούτε με υπομονή!

Τα σούπερ μάρκετ δεν δίνουν βερεσέ, τα δάνεια "κοκκινίζουν" και οι σπιτονοικοκύρηδες απειλούν με εξώσεις και το πετρέλαιο θέρμανσης είναι είδος πολυτελείας και μέχρι τέλος Δεκέμβρη πρέπει να πληρωθούν τέλη κυκλοφορίας και έρχονται πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος και αυξημένα δημοτικά τέλη!», σημειώνει το Σωματείο και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Καλές γιορτές δεν γίνονται με άδειες τσέπες!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ