Πέμπτη 4 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με το «καλημέρα» του 2023 εργατικά «ατυχήματα»

Η χρονιά άλλαξε, η κατάσταση «κίνδυνος - θάνατος» όμως στους χώρους δουλειάς παραμένει, με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας, με τους εργαζόμενους να είναι αντιμέτωποι με την ανυπαρξία μέτρων υγείας και ασφάλειας, αφού «κοστίζουν», αλλά και με την τραγική κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Εργάτης με εγκεφαλικό σε χώρο του νοσοκομείου περίμενε ...ασθενοφόρο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ) 61χρονος εργαζόμενος του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ο 61χρονος, συμβασιούχος στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, πραγματοποιούσε αποκομιδή σκουπιδιών μέσα στον χώρο του ΠΓΝΑ όταν υπέστη εγκεφαλικό, ενώ κατά την πτώση του στο έδαφος χτύπησε και το κεφάλι του.

Οπως ανέφερε σε συνέντευξή του σε τοπικό ραδιόφωνο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης, Δ. Παπαδόπουλος, χρειάστηκαν περίπου 15 λεπτά για να μεταφερθεί ο 61χρονος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΓΝΑ, καθώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο η διακομιδή οφείλει να γίνεται με ασθενοφόρο και το πιο κοντινό διαθέσιμο βρισκόταν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Εκτοτε ο 61χρονος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στη ΜΕΘ του ΠΓΝΑ.

Το περιστατικό, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του Συλλόγου στη συνέντευξή του, αναδεικνύει την ανάγκη άμεσων, μόνιμων προσλήψεων προσωπικού, προκειμένου νεότεροι σε ηλικία εργαζόμενοι να αναλάβουν τα πόστα της αποκομιδής, που είναι και πιο απαιτητικά, και μεγαλύτεροι σε ηλικία εργαζόμενοι να αναλάβουν πόστα όπως του οδοκαθαρισμού.

Στη Νάξο

Θύμα εργατικού «ατυχήματος», επίσης στον χώρο των ΟΤΑ, έπεσε και εργαζόμενος στον δήμο Νάξου ο οποίος την Τρίτη 2 Γενάρη κινδύνεψε στη διάρκεια κλαδέματος δέντρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας πρασίνου του δήμου εργάζονταν στο χωριό Φιλώτι. Την ώρα της δουλειάς του ο υπάλληλος, ενώ βρισκόταν πάνω σε φράχτη, γλίστρησε και έπεσε από ύψωμα, με αποτέλεσμα τραυματισμό στον μηρό.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου, όπου διαγνώστηκε κάταγμα στο πόδι και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Αθήνας για να χειρουργηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ