Τρίτη 9 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκίνησε η δίκη των παιδοβιαστών

Αύριο θα συνεχιστεί η δίκη για το κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, η οποία θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς δημοσιότητα, όπως αποφάσισε το δικαστήριο. Πρώτη μάρτυρας η θεία της ανήλικης, η οποία, όπως τόνισε η δικηγόρος της, ζητά να τιμωρηθούν όλοι οι δράστες, που έχει αναγνωρίσει. Επειδή υπάρχει κίνδυνος συμπλήρωσης του 18μηνου προφυλάκισης πολλών κατηγορουμένων, πριν εκδοθεί η απόφαση, το δικαστήριο θα συνεδριάζει τρεις φορές τη βδομάδα. Οι 25 κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στη δικαστική αίθουσα εν μέσω ισχυρών αποδοκιμασιών από πολύ κόσμο που εξέφρασε την αλληλεγγύη στην οικογένεια του παιδιού, φωνάζοντας «Εξω η μάνα από τη φυλακή, καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή».

Ενταση σημειώθηκε στη δικαστική αίθουσα, όταν η 37χρονη μητέρα ξέσπασε τη στιγμή που αντίκρισε τον 55χρονο βασικό κατηγορούμενο, που προφυλακίστηκε πρώτος στις 7 Οκτώβρη 2022, Ηλία Μίχο, επιχειρηματία και πρώην στέλεχος της ΝΔ, και του επιτέθηκε φραστικά ενώ κινήθηκε απειλητικά εναντίον του. Αστυνομικοί από τις ισχυρές δυνάμεις που ήταν στον χώρο την έβγαλαν σηκωτή και την οδήγησαν στα κρατητήρια. Η δικηγόρος του παιδιού σε δηλώσεις της μεταξύ άλλων κατήγγειλε ξανά το ότι η πολιτεία δεν έχει στηρίξει και δεν έχει προστατεύσει με κανέναν τρόπο το κορίτσι ως οφείλει. Επίσης, χαρακτήρισε απάνθρωπο και ανήθικο να ζητά ο Ηλίας Μίχος να έρθει το θύμα σε αντιπαράθεση με τους 25 βιαστές του και να επαναθυματοποιηθεί.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα τονίζεται ότι το παιδί είχε οδηγηθεί από τον Η. Μίχο σε οίκο ανοχής στον Κεραμεικό τουλάχιστον 5 φορές, όπου κάθε φορά έπειτα από προκαθορισμένα ραντεβού κακοποιούνταν από άνδρες και τα χρήματα τα εισέπραττε απευθείας ο ίδιος, όπως το ίδιο το παιδί έχει καταθέσει. Ο 55χρονος βιαστής και προαγωγός Η. Μίχος ισχυρίζεται προκλητικά ότι είχε «ερωτική σχέση» με το κορίτσι και μετακυλίει την ευθύνη για τη μαστροπεία στη μητέρα, η οποία επίσης κατηγορείται για κακουργήματα (για διακεκριμένη μαστροπεία, αλλά και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου). Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.

Οι περισσότεροι από τους άλλους κατηγορούμενους, που επικοινώνησαν μέσω εφαρμογών που χειριζόταν ο Μίχος, επιχειρούν να αποφύγουν το κακούργημα του βιασμού, υποστηρίζοντας τον αβάσιμο κατά τον εισαγγελέα ισχυρισμό πως δεν γνώριζαν ότι επρόκειτο για ανήλικη κατά την πρώτη διαδικτυακή επαφή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ