Τρίτη 9 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Αυξήσεις 47% στα τέλη εισηγείται η δημοτική αρχή

Μειώσεις για τον λαό και αυξήσεις για μεγάλες επιχειρήσεις και καταστήματα απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Αύξηση δημοτικών τελών κατά 47% αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αιγιαλείας, εισήγηση που θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός που καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση», απαιτώντας να μην περάσει το συγκεκριμένο μέτρο, να υπάρξουν μειώσεις για τα λαϊκά νοικοκυριά και αυξήσεις για τις μεγάλες επιχειρήσεις και καταστήματα. Σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Σε μια εποχή που η ακρίβεια σαρώνει, η φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων μεγαλώνει με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, ο λαός μας αδυνατεί να τα βγάλει πέρα με τους κουτσουρεμένους μισθούς, τις συντάξεις - φιλοδώρημα, τα μειωμένα εισοδήματα βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, η δημοτική αρχή, πλήρως εναρμονισμένη με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, φορτώνει κι άλλα βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών, με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη οι οποίες θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο τον προϋπολογισμό του λαϊκού νοικοκυριού - κάτι που ο κ. Καλογερόπουλος σκόπιμα απέκρυψε από τους δημότες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" προβάλλει την πάγια θέση της για διεκδίκηση και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, έτσι ώστε να καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες του δήμου και να μη λειτουργεί ως ένας ακόμα φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Διεκδικούμε όλους τους πόρους που οι κυβερνήσεις παράνομα παρακρατούν από τους δήμους».

Απορρίπτοντας τη λογική της ανταποδοτικότητας, επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια, «παρά τις καταγγελίες της "Λαϊκής Συσπείρωσης", οι μεγάλες επιχειρήσεις συμμετέχουν στο σύνολο των δημοτικών τελών με ελάχιστο ποσοστό, ενώ και η σημερινή πρόταση της δημοτικής αρχής, όπως προκύπτει από τους συνημμένους πινάκες, το κρατά μόλις στο 18,5%».

Στέκεται και στη στάση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, καυτηριάζοντας πως «κρύβουν ότι με τη δική τους ανοχή το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοτικών τελών το πληρώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά και ελάχιστο ποσοστό οι μεγάλες επιχειρήσεις. Δεν απαιτούν την απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων στην Τοπική Διοίκηση». Και καλεί τον λαό να διεκδικήσει τα αναγκαία κρατικά κονδύλια για να σταματήσει να πληρώνει κάθε χρόνο τον βραχνά της μεταφοράς των απορριμμάτων, επιπλέον να απαιτήσει ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα κέρδη των εργολάβων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με δυναμική κινητοποίηση αποτράπηκε η αύξηση των δημοτικών τελών(2023-11-15 00:00:00.0)
Συνάντηση με εργαζόμενους στη διαχείριση των απορριμμάτων(2023-09-14 00:00:00.0)
Απευθείας σε ιδιώτες μέρος της αποκομιδής των απορριμμάτων(2023-07-15 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στη συνάντηση δημάρχων της Δυτικής Αθήνας(2019-10-30 00:00:00.0)
Το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο συνέδριο της ΚΕΔΕ(2016-10-19 00:00:00.0)
Ταμπούρλο στην πλάτη των δημοτών(1998-12-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ