Σάββατο 15 Ιούλη 2023 - Κυριακή 16 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Απευθείας σε ιδιώτες μέρος της αποκομιδής των απορριμμάτων

Τη δημοτική αρχή και όλους τους υπεύθυνους καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Την απευθείας ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων στη Δημοτική Ενότητα Λαγανά σε ιδιώτες μέχρι τα τέλη Αυγούστου, με κόστος 180.000 ευρώ, στην οποία προχώρησε η δημοτική αρχή σε ένα ακόμα βήμα προς την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησής της, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ζακύνθου.

Την ώρα που τα λαϊκά στρώματα στο νησί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων, η δημοτική αρχή παρουσιάζει το συγκεκριμένο μέτρο ως «έκτακτο». Πρόκειται ουσιαστικά για τη συνέχιση και επιδείνωση μιας κατάστασης για την οποία έχουν ευθύνες και η σημερινή και οι προηγούμενες δημοτικές και περιφερειακές αρχές, οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, όπως και πρώην και νυν υποψήφιοι δήμαρχοι, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις όλων των κυβερνήσεων, που διαδοχικά και συνειδητά απαγορεύουν τις προσλήψεις, αποψιλώνουν το προσωπικό των δήμων, μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση, ενισχύουν την ανταποδοτικότητα και υποβαθμίζουν τις δημοτικές υπηρεσίες.

«Οι ευθύνες αφορούν βέβαια και τον βουλευτή της ΝΔ, κ. Ακτύπη, ο οποίος εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου!», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση», καυτηριάζοντας μεταξύ άλλων το ότι ο ιδιώτης θα πληρωθεί από την υπερφορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων που πληρώνουν, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των σκουπιδιών το παράγουν οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, η διαδικασία γίνεται με άγνωστες προδιαγραφές και υποδομές για την υγεία των εργαζομένων, βάσει δε και της γενικότερης εμπειρίας αναμένεται αύξηση των δημοτικών τελών.

Απαιτεί άμεση λύση προς όφελος του λαού και του περιβάλλοντος «χωρίς επιπλέον τέλη και οικονομική επιβάρυνση, και κυρίως ΑΜΕΣΗ λύση είναι η ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, ώστε να σταματήσει και το αίσχος στον Λίβα. Να παρέμβει το κράτος άμεσα και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν! Να ξεκινήσει τώρα η διαλογή στην πηγή, ιδιαίτερα στα μεγάλα ξενοδοχεία και στα all-inclusive, που άλλωστε παράγουν και τον μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών» και καταλήγει: «Σε γενικότερο επίπεδο, είναι ανάγκη να αναληφθεί η αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων από ενιαίο κρατικό φορέα στο πλαίσιο πανελλαδικού κεντρικού σχεδιασμού, με προτεραιότητα την ανακύκλωση - διαλογή στην πηγή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ