Σάββατο 15 Ιούλη 2023 - Κυριακή 16 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Σημαντική αύξηση το πρώτο εξάμηνο του 2023

Κατά 25% μεγαλύτερη η κυκλοφορία του Σαββατοκυριακάτικου φύλλου | Ξεχωρίζουν ο Μάης και ο Ιούνης, το δίμηνο των εκλογικών μαχών

Σημαντική αύξηση στην κυκλοφορία του καταγράφει ο «Ριζοσπάστης», με βάση τα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο του 2023 που αφορούν τη διακίνηση μέσω πρακτορείων, περιπτέρων, των Κομματικών Οργανώσεων και τους συνδρομητές.

Ειδικότερα για την έκδοση του Σαββατοκύριακου σημειώνει αύξηση 25% στον μέσο όρο της διακίνησης σε σχέση με τον μέσο όρο των Σαββατοκύριακων του 2022. Ετσι ο «Ριζοσπάστης» βρίσκεται σταθερά μέσα στις 4 πρώτες θέσεις στην κατάταξη των εφημερίδων πανελλαδικής εμβέλειας για την κυκλοφορία του Σαββατοκύριακου.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος (μ.ό.) του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» για την περίοδο Γενάρης - Ιούνης 2023 είναι 23.807 φύλλα, όταν ο αντίστοιχος μ.ό. συνολικά στο έτος 2022 ήταν 18.932. Μάλιστα, είναι οριακά πάνω και από αυτόν του 2021, όπου είχε γίνει πλατιά διακίνηση της εφημερίδας, ειδικά με τα φύλλα που περιείχαν τα τρία κείμενα των Θέσεων για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος. Μικρή αύξηση σημειώνεται και στο καθημερινό φύλλο, με βάση τα ίδια συγκριτικά στοιχεία.

Τα θετικά στοιχεία είναι αποτέλεσμα του μεγάλου πολιτικού ανοίγματος του Κόμματος, που έγινε αυτήν την περίοδο και συνεχίζεται. Μια περίοδος με πυκνές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα, όπου το Κόμμα, παράλληλα με τη δουλειά για τις εκλογές, βρέθηκε μπροστά σε μεγάλους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες. Σε όλες αυτές τις μάχες, ο «Ριζοσπάστης» ήταν εκεί, με πλούσιο ρεπορτάζ και αρθρογραφία, επιβεβαιώνοντας τον αναντικατάστατο ρόλο του στη δράση του Κόμματος και στη διαπάλη με τις αστικές δυνάμεις.


Καθόλου τυχαία, η διακίνηση τους εκλογικούς μήνες Μάη και Ιούνη είναι αισθητά μεγαλύτερη από τους μ.ό. που παραθέτουμε πιο πάνω. Ειδικότερα ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» κατά μέσο όρο τον Μάη 2023 έφτασε τα 28.642 φύλλα και τον Ιούνη 2023 τα 27.134.

Τα στοιχεία του εξαμήνου φανερώνουν μεγάλα περιθώρια, ώστε το επόμενο διάστημα ο «Ριζοσπάστης» να διαβάζεται καθημερινά από ακόμη περισσότερους, να φτάνει σε χιλιάδες χέρια, να αποτελέσει σταθερό δίαυλο επικοινωνίας με τους εκατοντάδες ψηφοφόρους του Κόμματος που έχει επαφή κάθε ΚΟΒ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ