Σάββατο 15 Ιούλη 2023 - Κυριακή 16 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες πυρκαγιές σε πολλές περιοχές

Για άλλη μια φορά σημειώθηκαν πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ετσι και την Παρασκευή, μετά το μεσημέρι ξέσπασαν φωτιές, σε χαμηλή κυρίως βλάστηση. Και πάλι οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και στα εναέρια μέσα, έδωσαν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες, εν μέσω καύσωνα.

Στην Κεραμωτή Νάξου, σε αγροτοδασική έκταση η φωτιά έκαιγε για ώρες και οι 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα και εθελοντές και λόγω των ελλείψεων που είναι μεγάλες χρειάστηκαν ενισχύσεις. Ετσι δόθηκε εντολή να μεταβούν από τη Σύρο οκτώ πυροσβέστες με τρία οχήματα, από την Πάρο 2 πυροσβέστες με ένα όχημα και από την Αθήνα 10 στελέχη της Πυροσβεστικής ως πεζοπόρο τμήμα. Λόγω της πυρκαγιάς, χωρίς ρεύμα παρέμεινε τμήμα της ορεινής Νάξου, ενώ ο δήμος ζήτησε από τους κατοίκους και τους τουρίστες να αποφύγουν την περιοχή προς τη Μονή, την Απείρανθο και τον Σταυρό της Κεραμωτής.

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν και στο Μετόχι Πηλίου, στο Μαρκόπουλο Αττικής και την Λέκκα Τυρνάβου σε χαμηλή βλάστηση.

Στη Γαρδανίτσα της Λακωνίας φωτιά επίσης έκαιγε χαμηλή βλάστηση (πουρνάρια κ.ά.), με τις φλόγες να βρίσκονται μακριά από κατοικημένη περιοχή, αν και σε διάφορα σημεία βρίσκονται διάσπαρτοι οικισμοί και σπίτια. Για την κατάσβεση όλων αυτών των μετώπων κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια που έδωσαν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες εν μέσω καύσωνα.

Πυρκαγιά σε έκταση με ξερά χόρτα πλησίον του Αστυνομικού Μεγάρου της πόλης ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι και στο Αγρίνιο. Η έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα. Πυρκαγιά ξέσπασε και στη θέση Ανάληψη της Αμαλιάδας στον δήμο Ηλιδας. Η Πυροσβεστική επενέβη με 11 πυροσβέστες και 5 οχήματα, καταφέρνοντας άμεσα να την οριοθετήσει.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής φωτιά ξέσπασε στη θέση Πανόραμα του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων στην κεντρική Εύβοια, σε δασική έκταση, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική και σε εθελοντικές ομάδες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε αρκετά μεγάλη απόσταση από τον οικισμό της Δροσιάς, ωστόσο έσπευδαν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις από τη Χαλκίδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ