Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Κινητοποίηση στη συνάντηση δημάρχων της Δυτικής Αθήνας

Το βράδυ της Πέμπτης 24 Οκτώβρη, σωματεία και φορείς της Πετρούπολης, του Ιλίου και των Αγίων Αναργύρων - Καματερού, που παλεύουν για να κλείσει η χωματερή στη Φυλή και για διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λαού, πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση έξω από γνωστό χώρο εστίασης στην Πετρούπολη. Εκεί, με κάλεσμα του δημάρχου Πετρούπολης, Στέφανου Βλάχου, δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι των όμορων δήμων μαζεύτηκαν με θέμα συζήτησης το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Με την ευκαιρία απόλαυσαν κρύα πιάτα...», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα Σωματεία και σημειώνουν ότι οι δήμαρχοι στα λόγια λένε «όχι» στη νέα χωματερή κάτω από το βάρος της λαϊκής κινητοποίησης, στην πράξη όμως «βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Και τονίζουν: «Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι ότι αυτό που κυριάρχησε στη συνάντησή τους, είναι η κουβέντα για τοπική δημοτική ή διαδημοτική διαχείριση των σκουπιδιών. Με άλλα λόγια, τοπικά σχέδια διαχείρισης και στην ούγια να γράφει ιδιωτικοποίηση, που θα φέρει εξασφαλισμένα κέρδη για τις επιχειρήσεις που θα εμπλακούν και νέα βάρη για τα λαϊκά νοικοκυριά με ανταποδοτικά τέλη. Φυσικά, ούτε κουβέντα για τις ευθύνες που έχουν η προηγούμενη περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ και η τωρινή της ΝΔ. Κουβέντα για τις κατευθύνσεις της ΕΕ που υπηρετούν».

Και καλώντας στη μεγάλη συγκέντρωση στις 6 Νοέμβρη στην Αθήνα, αναφέρουν: «Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Βάζουμε φρένο στα σχέδιά τους! Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους! Δεν θα τους χαρίσουμε τη ζωή και την υγεία μας! Να κλείσει τώρα η χωματερή στη Φυλή! Οχι στη νέα χωματερή. Οχι στα νέα εγκλήματα σε Γραμματικό και σε λατομεία της Αττικής, όπως αυτό του Μουσαμά! Διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λαού με ενιαίο κεντρικό φορέα διαχείρισης!».

Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων - Καματερού: Για το αίσχος της χωματερής φταίνε οι ...κινητοποιήσεις

Την αποκαλυπτική τοποθέτηση του δημάρχου Αγ. Αναργύρων - Καματερού, ότι για το αίσχος της χωματερής στη Φυλή ευθύνονται όσοι κινητοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια και υπονόμευαν την ιδιωτική πρωτοβουλία (!), σχολιάζει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» της πόλης. «Αλήθεια, όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχε εμπλοκή επιχειρηματικών ομίλων στο ΧΥΤΑ Φυλής και γενικά στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων;», ρωτάει χαρακτηριστικά η «Λαϊκή Συσπείρωση» και θυμίζει ότι αυτός ο δήμαρχος - «λάτρης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας» - στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε πει ένα θολό «όχι» στη νέα χωματερή κάτω από την πίεση της λαϊκής κινητοποίησης. Ομως «όταν είναι άνετος, ξεσπαθώνει για την ιδιωτική πρωτοβουλία...», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και προσθέτει: «Ο "ανεξάρτητος" - μέλος της ΝΔ Τσίρμπας έχει επιλέξει στρατόπεδο. Είναι αυτό που προτάσσει τα κέρδη των λίγων και όχι το συμφέρον των ανθρώπων του μόχθου. Την απάντησή του θα την πάρει από το λαό του δήμου μας και συνολικά της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής που οργανώνει τον αγώνα του ενάντια στο αίσχος της χωματερής, ενάντια στα νέα εγκλήματα που ετοιμάζονται στην Αττική και έχουν φαρδιές πλατιές τις υπογραφές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ