Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα

Ο Γιώργος Μαρίνος κατά την επίσκεψή του στη Ριτσώνα
Ο Γιώργος Μαρίνος κατά την επίσκεψή του στη Ριτσώνα
Στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα περιόδευσε το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή Εύβοιας. Εκεί, συνομίλησε με τους υπεύθυνους λειτουργίας του καταυλισμού από την Πολεμική Αεροπορία και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης όπως και με τους εργαζόμενους από το υπουργείο και όλες τις δομές περίθαλψης, φροντίδας, καθαριότητας κ.ά.

Ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε ότι οι λαοί που φτάνουν στη χώρα μας ως πρόσφυγες βιώνουν τις οδυνηρές συνέπειες των ιμπεριαλιστικών πολέμων, ενώ ανέδειξε τις ευθύνες των κυβερνήσεων και της ΕΕ για τον εγκλωβισμό τους σε δυσμενείς συνθήκες. Υπογράμμισε ακόμη ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες χρειάζονται αλληλεγγύη και εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξουν αγώνες τόσο ενάντια στο σύστημα που γεννά τον πόλεμο όσο και για να έχουν δικαιώματα.

Το κλιμάκιο του Κόμματος σημείωσε πως το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή παρεμβαίνει για να έχουν οι πρόσφυγες την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανθρώπινους όρους ζωής και διαμονής και για να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις ασύλου προκειμένου να μπορεί ο καθένας να φτάσει στη χώρα προορισμού του. Το ΚΚΕ συνεχίζει να διεκδικεί μόνιμες εργασιακές σχέσεις για το προσωπικό των camp, να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, να στελεχωθούν επαρκώς όλες οι δομές και να δίνεται ιδιαίτερη μέριμνα στα ασυνόδευτα παιδιά. Επίσης, το ΚΚΕ ζητάει να στηριχθούν οι προσπάθειες για τη φοίτηση των προσφύγων μαθητών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ