Τρίτη 9 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η τελευταία κακοκαιρία

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή, κυρίως λόγω των δυνατών ανέμων.

Σε περιοχές του δήμου Πατρέων, ιδιαίτερα στα παραλιακά τμήματά του, οι δυνατοί άνεμοι έκαναν ένα τη στεριά με τη θάλασσα στο λιμάνι και στην παραλιακή οδό του Ρίου, όπως και στα Αραχωβίτικα, στον Αγιο Βασίλειο και στην περιοχή της πλαζ.

Λόγω των μεγάλων κυμάτων, δρόμοι καλύφθηκαν με πέτρες και φερτά από τη θάλασσα υλικά σε μεγάλο μήκος τους στις προαναφερθείσες περιοχές, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ από χθες πραγματοποιούνταν προσπάθειες καθαρισμού.

Με την ένταση των καιρικών φαινομένων το Σάββατο σημειώθηκαν επίσης διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε γειτονιές της Πάτρας.

Στην Αιγιάλεια, στο ύψος της περιοχής Μετόχι, σημειώθηκαν για άλλη μια φορά κατολισθήσεις στην παλιά Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών, λόγω των βροχοπτώσεων το απόγευμα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στον Πύργο, ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε τις ανατολικές γειτονιές της πόλης το βράδυ του Σαββάτου άφησε πίσω του αρκετές ζημιές σε σπίτια, επιχειρήσεις και εγκαταστάσεις. Ξηλώθηκαν τέντες και σε ορισμένες περιπτώσεις κεραμίδια από σκεπές, ηλιακοί θερμοσίφωνες, μάρμαρα και μάντρες, ενώ ανατράπηκε ένα φορτηγό. Από τους δυνατούς ανέμους, στάβλος στην περιοχή Αγκινάρα καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.

Ευτυχώς δεν καταγράφηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ από την επομένη μέρα οι κάτοικοι προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Στις πληγείσες περιοχές περιόδευσε χθες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Σία Ξενοστάθη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής, απαιτώντας μεταξύ άλλων άμεση καταγραφή των ζημιών, αποζημιώσεις για τους πληγέντες στο 100% χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ελέγχους και από τον ΕΛΓΑ για τις καλλιέργειες και αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, μέτρα προστασίας του λαού από τα φυσικά φαινόμενα. Από τον δήμο Πύργου ζητήθηκε χθες να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στην Αιτωλοακαρνανία, ζημιές από τους δυνατούς ανέμους προκλήθηκαν στην παραλιακή περιοχή του Μονολιθίου Μύτικα, κυρίως στο οδικό δίκτυο, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, αλλά και απόεγκαταστάσεις που παρασύρθηκαν στην παραλία.

Συνολικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής είχαν πραγματοποιηθεί 101 κλήσεις για βοήθεια, από τις οποίες 56 αφορούσαν κοπές δέντρων και 9 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Αποκλεισμένα από το λιμάνι της Κυλλήνης έμειναν ένα και πλέον 24ωρο τα νησιά Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι το πρωί της Δευτέρας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και τροποποιήσεις δρομολογίων. Για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία στη Ζάκυνθο παρέμειναν χθες κλειστά.

Στη Βόρεια Ελλάδα επίσης δημιουργήθηκαν προβλήματα. Κλειστά παρέμειναν χθες Δευτέρα δύο σχολεία στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, εξαιτίας ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής. Συγκεκριμένα, το 2ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας δεν λειτούργησαν, λόγω της καταστροφής των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου από πτώση δέντρων.

Επιπλέον, η Πυροσβεστική στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δέχτηκε 37 κλήσεις και χρειάστηκε να πραγματοποιήσει 16 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Τέλος, κλειστό θα παραμείνει και σήμερα το σχολείο Μολύβου στη Λέσβο, με απόφαση του δημάρχου, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στη στέγη του από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή την Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ