Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Συνάντηση με εργαζόμενους στη διαχείριση των απορριμμάτων

Οι δύσκολες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων της ΕΠΑΔΥΜ στην Κοζάνη βρέθηκαν στο επίκεντρο της περιοδείας που πραγματοποίησαν στο εργοστάσιο ο Νόντας Στολτίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και η υποψήφια δήμαρχος Κοζάνης Τίνα Κουζιάκη.

Η ΕΠΑΔΥΜ ΑΕ είναι μια εταιρεία ειδικού σκοπού η οποία συστάθηκε για την εκτέλεση του έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Συντήρηση και Λειτουργία των Εγκαταστάσεων του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», και ελέγχεται σε ποσοστό 50% από εταιρείες - μέλη του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ.

Η αντιπροσωπεία στάθηκε αναλυτικά στις δύσκολες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της διαχείρισης απορριμμάτων, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν και να στηρίζουν με όλους τους τρόπους την πάλη των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, όπως η ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Κάλεσαν τους εργαζόμενους να προτάξουν τις διεκδικήσεις τους για την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων υγείας και ασφάλειας, με αφορμή την αύξηση των εργατικών «ατυχημάτων» και των νεκρών εργαζομένων σε όλη τη χώρα. Ακόμα, τόνισαν ότι χρειάζεται να βρίσκονται σε ετοιμότητα μπροστά στο νέο αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση και το οποίο βάζει στο επίκεντρο τον εργάσιμο χρόνο.

Οι υποψήφιοι τόνισαν ότι όλα αυτά τα ζητήματα αναδείχθηκαν από τους εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα προηγούμενα χρόνια, μέσα και έξω από το Δημοτικό και το Περιφερειακό Συμβούλιο, με επίκεντρο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ