Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με τα ψίχουλα του market pass κάνει ... αποκατάσταση στη Θεσσαλία

Ακόμα και την κοροϊδία του market pass έκοψε η κυβέρνηση, με πρόσχημα την κάλυψη με αυτό το ποσό της κρατικής αρωγής προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Δηλαδή, τα ψίχουλα του market pass γίνονται τα ψίχουλα της ενίσχυσης προς τους ανθρώπους που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και που όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν, στην πραγματικότητα, ποτέ δεν καταφέρνουν να καλύψουν με αυτά τα ποσά το σύνολο των ζημιών και να γίνει πραγματική αποκατάσταση. Με αποτέλεσμα να πέφτουν από τα νύχια της εγκληματικής πολιτικής στα νύχια των τραπεζών και να χρεώνονται για μια ζωή.

Την περικοπή του market pass ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και, όπως είπε (βλέπε και σελίδα 22), εντός των προσεχών ημερών θα κατατεθεί από το υπουργείο συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ, με αφορμή τα ποσά των αποζημιώσεων. Συγκεκριμένα, τα 450 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κρατική αρωγή και τα 150 εκατ. ευρώ για την κάλυψη αγροτών. Και αυτό όταν το σύνολο των ζημιών αποτιμάται σε πολλά δισ. ευρώ...

Την ίδια στιγμή, η ακρίβεια συνεχίζει να θερίζει, με προϊόντα όπως το μαρούλι να έχει φτάσει 3 ευρώ το κιλό, τα 2,5 ευρώ οι ντομάτες και τα 2,5 ευρώ οι πιπεριές Φλωρίνης. Πριν μία βδομάδα οι ντομάτες ήταν στο 1,5 ευρώ και το μαρούλι στα 2,5 ευρώ. Και αυτό είναι μόνο η αρχή... Σε ό,τι αφορά τα καύσιμα, ήδη η τιμή της βενζίνης έχει σταθεροποιηθεί ή και ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ και η τιμή του πετρελαίου έχει ανέβει κατακόρυφα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ