Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεταναστευτικές ροές με βάση ανάγκες του κεφαλαίου

Για «αποτυχία» της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης, σε δηλώσεις του χτες, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του από το Λουξεμβούργο, από τη σκοπιά βέβαια των προτεραιοτήτων που βάζει κάθε φορά το κεφάλαιο, και την ίδια ώρα «πλειοδοτούσε» σε όλα όσα συνθέτουν την άθλια πολιτική της ΕΕ για τους μετανάστες που αποτυπώνονται και στην Κοινή Δήλωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, σε επισήμανση που έγινε στις κοινές τους δηλώσεις μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών, για «αύξηση των μεταναστευτικών ροών», ο Γεραπετρίτης, υπερασπιζόμενος το ανθρωποκυνηγητό στα σύνορα, υποστήριξε την «επιτήρηση των ευρωπαϊκών συνόρων», όπως και το «να διασφαλισθεί επαρκώς ότι θα γίνονται επιστροφές, όπου προσιδιάζει, όπου δεν χωρεί ζήτημα ανθρωπιστικής προστασίας». Πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος για τις επιστροφές», αλλά «δυστυχώς, η Κοινή Δήλωση μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας του 2016 δεν έχει παράγει τα αποτελέσματα τα οποία αναμέναμε», όπως είπε.

Την ίδια ώρα, ανοιγοκλείνοντας την κάνουλα για τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, επέμεινε ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν οι νόμιμες οδοί της μετανάστευσης, μία συγκροτημένη μετανάστευση», καθώς «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες της Ευρώπης, έχει ανάγκη από εργατικά χέρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ