Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ακατάλληλο το νερό, χιλιάδες τα νεκρά ζώα

Ακατάλληλο για κάθε ανθρώπινη χρήση, όπως μαγείρεμα και μπάνιο, παραμένει το νερό σε πολλές από τις περιοχές της Θεσσαλίας που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες. Το γεγονός αυτό παραδέχτηκε στη χθεσινή ενημέρωση η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Το νερό είναι ακατάλληλο στον Βόλο, στο νότιο Πήλιο, στον Παλαμά Καρδίτσας, στην Αργιθέα, στη Λίμνη Πλαστήρα, στα Φάρσαλα, στο Κιλελέρ, στην Πύλη και στη Φαρκαδόνα. Σε αυτές τις περιοχές μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για το πλύσιμο των αυλών. Στα Μετέωρα το νερό είναι κατάλληλο μόνο αν παρέχεται από γεωτρήσεις, όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός.

Επίσης ανακοίνωσε ότι 1.396 άνθρωποι επισκέφθηκαν τις δύο προηγούμενες μέρες τις δομές Υγείας της Θεσσαλίας για διάφορες ενοχλήσεις, από τους οποίους 65 διαγνώστηκαν με λοιμώξεις αναπνευστικού (41 παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη μέρα) και 48 με γαστρεντερίτιδα.

Στο μεταξύ λόγω της πλημμύρας υπήρξαν μεγάλα προβλήματα στη διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους στην περιοχή του Βόλου. Ο,τι κατάφεραν μέχρι στιγμής είναι οι ασφαλισμένοι από χθες να μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα υψηλού κόστους ψυγείου από το διατεθειμένο χώρο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας, ο οποίος βρίσκεται στη ΒΙΠΕ του Βόλου.

Σε ό,τι αφορά τη μεγάλη καταστροφή σε ζωικό κεφάλαιο στις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας, αυτές αποτυπώνονται στα νούμερα των νεκρών ζώων που ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκης, ενώ δείχνουν και τους τεράστιους κινδύνους που υπάρχουν, 10 μέρες μετά τις πλημμύρες, με τα ζώα που αποσυντίθενται. Συγκεκριμένα, είπε ότι έχουν «χαθεί» 49.050 αιγοπρόβατα (από αυτά περίπου 24.000 έχουν περισυλλεγεί), 19.295 χοίροι (7.500 έχουν περισυλλεγεί), 4.186 βοοειδή (35 έχουν περισυλλεγεί), 40.330 πτηνά (έχουν περισυλλεγεί 23.900) και 43.980 μελισσοσμήνη.

Η Εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να είναι κλειστή, ενώ παραμένει το μεγάλο πρόβλημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ