Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ
Να κάνουμε την πραγματική διαφορά προς όφελος των λαϊκών αναγκών

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Νεάπολης - Συκεών, με υποψήφιο δήμαρχο τον Αλέξη Γουσόπουλο, ο οποίος κάλεσε τον λαό να κάνει την πραγματική διαφορά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δεύτερο γύρο.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Ιντζές, ο οποίος με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία αναφέρθηκε στην πλήρη απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και υποδομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με ευθύνη της διοίκησης Τζιτζικώστα - ΝΔ.

Ο Αλέξης Γουσόπουλος αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους του δήμου και σημείωσε ότι «απέναντι σε ένα επιλεκτικά ανίκανο κράτος που αφήνει τον λαό απροστάτευτο μπροστά στις φυσικές καταστροφές, απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που σαρώνουν τη ζωή των δημοτών, ανάστημα μπορεί να σηκώσει μόνο ο λαός». Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο, είπε ότι οι 115 υποψήφιοι είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, της βιοπάλης, του μεροκάματου, που τα βγάζουν πέρα δύσκολα, που βιώνουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει αδικία, εκμετάλλευση, ανισότητες. Που ο λαός του δήμου τούς αναγνωρίζει και τους εκτιμά για τη δράση και την προσφορά τους. Είναι ένα ψηφοδέλτιο που είναι κατά 40% ανανεωμένο, με 44% συμμετοχή των γυναικών και με μέσο όρο ηλικίας τα 46 έτη.

Αναφερόμενος στην προηγούμενη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», είπε ότι «βρέθηκε απέναντι στην αντιλαϊκή διοίκηση Δανιηλίδη. Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοί της πάλεψαν όλα αυτά τα χρόνια για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων, όχι μόνο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο - καταθέτοντας δεκάδες ψηφίσματα και προτάσεις - αλλά κυρίως γιατί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή σε κάθε κρίσιμη στιγμή: Με τους εργαζόμενους του δήμου στη μάχη των συμβασιούχων στα ΚΔΑΠ για να μη μειωθούν οι ώρες εργασίας τους, ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών, δίπλα στους πλημμυροπαθείς που πάλευαν να σώσουν τις ζωές και τις περιουσίες τους, μαζί με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, για τη λύση των μεγάλων σχολικών προβλημάτων, για να δίνεται σχολικό γεύμα σε κάθε μαθητή».

Αναφερόμενος στη στάση των άλλων παρατάξεων, σημείωσε πως η πολιτική ταύτιση των κομμάτων ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ εκφράζεται μέσα στο ψηφοδέλτιο του κ. Δανιηλίδη: «Η παράταξη του κ. Ωραιόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ), του δήθεν "ορκισμένου εχθρού" του μέχρι χτες, μαζί με στελέχη της ΝΔ, της Νίκης κ.λπ., συμπαρατάσσονται τώρα όλοι στο ψηφοδέλτιο του κ. Δανιηλίδη, με ένα πρόγραμμα εξυπηρέτησης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που φτωχοποιεί τους εργαζόμενους και επιδεινώνει μια σειρά πλευρές της ζωής του λαού του δήμου μας.

Την ίδια στιγμή εκλογικός συνδυασμός που αυτοαποκαλείται αριστερός (στηρίζεται από ΑΝΤΑΡΣΥΑ), διεκδικεί τον ρόλο του γεφυροποιού. Είναι ο συνδυασμός που συνέβαλε σε αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που συμπορεύτηκε μαζί του». Τέλος, κάλεσε τους πολίτες του δήμου που εκφράζονται με το «όχι άλλο Δανιηλίδης», που επιζητούν έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης και ουσιαστικής αντιμετώπισης των λαϊκών προβλημάτων, να ενισχύσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» παντού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ