Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Συλλαλητήριο πλημμυροπαθών στη Λαμία

«Οι πλημμύρες που έγιναν και αυτές που έρχονται είναι έγκλημα!», τονίζει η Επιτροπή Πλημμυροπαθών από το χωριό Κόμμα Λαμίας, καλώντας όλους τους κατοίκους της περιοχής στο συλλαλητήριο που οργανώνει σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας, ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πληγέντες της Φθιώτιδας και της Θεσσαλίας από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Το χωριό Κόμμα είχε πλημμυρίσει τον Δεκέμβρη του 2021 όταν ξεχείλισε ο Σπερχειός Ποταμός. Παρά τις διαβεβαιώσεις, αλλά και τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν στα χέρια τους, μέχρι τώρα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την ουσιαστική τους προστασία. Μάλιστα, στις τελευταίες πλημμύρες και μπροστά στον κίνδυνο να φουσκώσει πάλι ο Σπερχειός, το χωριό εκκενώθηκε προληπτικά, επιβεβαιώνοντας τον φόβο των κατοίκων, αλλά και αναδεικνύοντας τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης, Περιφέρειας και δήμων που τους έχουν αφήσει απροστάτευτους.

Την κινητοποίηση στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το οποίο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των πλημμυροπαθών στη Μεγάλη Βρύση και τις υπόλοιπες συνοικίες της Λαμίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ