Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Εμπρακτη στήριξη και οργανωμένη διεκδίκηση

Σήμερα συναντιούνται στα Προπύλαια φοιτητές από τη Θεσσαλία

Με πολύμορφες παρεμβάσεις έμπρακτης αλληλεγγύης και διεκδίκησης για τους πλημμυροπαθείς φοιτητές, Φοιτητικοί Σύλλογοι κάνουν πράξη το «ένας για όλους και όλοι για έναν». Ηδη μια σειρά σύλλογοι πήραν από την πρώτη στιγμή πρωτοβουλίες συλλογής ειδών και διεκδίκησαν μέτρα διευκόλυνσης στις σπουδές τους.

Παράλληλα, σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια (στάση Μετρό «Πανεπιστήμιο») πραγματοποιείται συνάντηση φοιτητών από τη Θεσσαλία, για την οργάνωση της δράσης.

«Ο λαός σώζει τον λαό με αλληλεγγύη, διεκδίκηση, οργάνωση», σημειώνουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους Φοιτητικούς Συλλόγους του ΕΜΠ, που με παρέμβασή τους απέσπασαν δέσμευση από την Πρυτανεία για τη λήψη μέτρων στήριξης των Θεσσαλών φοιτητών.

Παράλληλα, παρέμβαση στην Κοσμητεία της Σχολής Θετικής Επιστημών έγινε από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Μαθηματικού και Γεωλογικού. Οπως μεταφέρουν οι Σύλλογοι, έλαβαν δεσμεύσεις διευκόλυνσης όλων των πληγέντων για την εξεταστική, με εναλλακτικές ημερομηνίες εξέτασης και παράταση στην παράδοση πτυχιακών - διπλωματικών εργασιών, ενώ θα γίνει παρέμβαση στον αντιπρύτανη και στον πρύτανη για δωρεάν στέγαση και μετακίνηση των πληγέντων.

Στο ΑΠΘ, κατόπιν παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους στους προέδρους των Τμημάτων και στις Κοσμητείες των σχολών, κατακτήθηκε στα Τμήματα Χημείας, Φυσικής, Μαθηματικού, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών, Γεωλογίας, Βιολογίας, Φαρμακευτικής, Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Αρχιτεκτονικής, Νομικής και Πολιτικών Επιστημών να παρθούν μέτρα στήριξης των πλημμυροπαθών φοιτητών, για την ολοκλήρωση της εξεταστικής τους.

Οπως σημειώνουν οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ, «τώρα μπαίνουμε μπροστά και συνεχίζουμε να διεκδικούμε: Να δοθεί άμεσα έκτακτο επίδομα για όλους τους φοιτητές από τις πόλεις της Θεσσαλίας που επλήγησαν. Να γίνει άμεση εισδοχή όλων των πληγέντων φοιτητών στις εστίες. Να αξιοποιηθούν δωμάτια ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση των φοιτητών. Δωρεάν μετακινήσεις για όλους. Παράλληλα συνεχίζεται η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στα φουαγιέ της Σχολής Θετικών Επιστημών, του Πολυτεχνείου, της Φιλοσοφικής, της Ιατρικής, της ΝΟΠΕ και του ΠΑΜΑΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ