Τετάρτη 10 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΑΑΝ
Αμεσα να δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των ΑμεΑ και των χρονίως πασχόντων

Πλατιά σύσκεψη πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) με τη συμμετοχή εκπροσώπων διαφόρων φορέων, την περασμένη Παρασκευή, όπου εκφράστηκε η αγανάκτηση, αλλά και η μαχητική θέληση των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων, αλλά και γονέων και κηδεμόνων των ΑμεΑ, με τον αγώνα τους να διεκδικήσουν να ξαναγυρίσουν στο σπίτι τους ο ανάπηρος και η υπερήλικη μητέρα του, που πετάχτηκαν στον δρόμο παραμονές των Χριστουγέννων ύστερα από έξωση στα Ανω Πετράλωνα.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το πρόβλημα με τη μεταφορά εκατοντάδων παιδιών με αναπηρία στα σχολεία (500 στην Αττική και 1.000 σε όλη τη χώρα), καθώς δεν έχει λυθεί, με ευθύνη των Περιφερειών, 4 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Επίσης, το οξυμένο πρόβλημα με την υπομετάγγιση των παιδιών με μεσογειακή αναιμία, την υποθεραπεία των χρονίως πασχόντων, τις πληρωμές για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις.

Οι φορείς των αναπήρων αποφάσισαν να ζητήσουν επείγουσα συνάντηση με την υπουργό Προστασίας Οικογένειας για την έξωση του ανάπηρου, προειδοποιώντας ότι αν δεν δοθεί άμεσα λύση θα δώσουν απάντηση με μαζικό συλλαλητήριο.

Για τη μεταφορά των παιδιών από και προς τα Ειδικά Σχολεία αποφασίστηκε να ζητηθεί κατεπείγουσα συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής, Ν. Χαρδαλιά, και αν δεν δοθεί άμεση λύση μαζί με άλλους φορείς να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στο υπουργείο Παιδείας και όπου αλλού χρειαστεί.

Ακόμη αποφασίστηκε να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες ενάντια στην υποθεραπεία, στις πληρωμές για τις ανάγκες περίθαλψης των χρονίως πασχόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ