Τετάρτη 10 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Συντονίζουν την πάλη τους ενάντια στο καθεστώς της εργολαβικής εργασίας

Σε σύσκεψη καλεί τη Δευτέρα το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής

Σε σύσκεψη καλεί όλα τα επιχειρησιακά σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, τη Δευτέρα 15 Γενάρη, στις 5.30 μ.μ., στα γραφεία του (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη). Η σύσκεψη οργανώνεται με σκοπό τον συντονισμό της δράσης, προκειμένου να μπει φρένο στην ασυδοσία των εργολαβικών γραφείων και των μεγαλοξενοδόχων, στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που δουλεύουν με το καθεστώς της εργολαβικής εργασίας.

Το Συνδικάτο έχει αναδείξει επανειλημμένα το ζήτημα των εργολαβικών - δουλεμπορικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στα μεγάλα ξενοδοχεία της Αττικής. «Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, που νομοθέτησαν προς όφελος των μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων, έχουμε φτάσει στο σημείο τα ξενοδοχεία να έχουν ως βασική πλέον πολιτική τους το "συνεργατικό" μοντέλο με εργολάβους, αποσκοπώντας στη διασφάλιση περισσότερων κερδών στα πλαίσια των μεταξύ τους ανταγωνισμών», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του. Στο φόντο αυτό, τα εργολαβικά - δουλεμπορικά γραφεία καταστρατηγούν μια σειρά δικαιώματα και αυθαιρετούν σε βάρος των εργαζομένων, με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας και του ΣΕΠΕ, που κλείνουν τα μάτια στη γενικευμένη ασυδοσία των εργολαβικών γραφείων και των μεγαλοξενοδόχων.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το ξενοδοχείο «Grand Hyatt Athens», όπου οι εργολάβοι «έχουν στήσει κανονικό δουλεμπόριο, προσλαμβάνοντας και απολύοντας όποιον, όποτε και όπως τους αρέσει, ενώ παράλληλα δεν αποδίδουν επιδόματα, δώρα, άδειες, αποδείξεις πληρωμής, δεν εφαρμόζουν τη ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων και τρομοκρατούν τους συναδέλφους μας που ζητούν τα αυτονόητα». Ενάντια σε αυτή την κατάσταση, το Συνδικάτο έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις. Με δεδομένο ότι ανάλογη κατάσταση επικρατεί στη συντριπτική πλειοψηφία των μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων, καλεί σε σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης των σωματείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ