Τετάρτη 10 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Επικίνδυνη η κατάσταση του φράγματος στο Θεραπειό του βόρειου Εβρου

Το ζήτημα της επικίνδυνης κατάστασης στην οποία βρίσκεται το φράγμα Θεραπειού στον ποταμό Αρδα στον βόρειο Εβρο ανέδειξε με Επερώτηση η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Διονύσης Κλάδης, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης, μετέφερε τις καταγγελίες του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, που σε σχετική ανακοίνωση τονίζει την εικόνα εγκατάλειψης της κυριότερης δομής άρδευσης της περιοχής, που αξιοποιείται για την κάλυψη των αναγκών ποτίσματος σε έκταση 200.000 στρεμμάτων.

Μάλιστα, από την αρχή του έτους, το φράγμα έμεινε χωρίς προσωπικό φύλαξης, καθώς ο τελευταίος φύλακας συνταξιοδοτήθηκε.

«Οι εγκαταστάσεις σκουριάζουν ασυντήρητες για πολλά χρόνια. Και το κυριότερο, οι "πόρτες" που ρυθμίζουν τη ροή του νερού είναι σε οριακό σημείο, έτοιμες να μπλοκάρουν, με ολέθριες συνέπειες για τους αγρότες και την περιοχή μας.

Το βοηθητικό φράγμα που έγινε στα Κόμαρα και δαπανήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παραμένει "ανενεργό", χωρίς κανένας να απολογηθεί γι' αυτό», σημειώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου.

Ο Δ. Κλάδης στο κείμενο της Επερώτησης σημειώνει ότι για την κατάσταση αυτή την κύρια ευθύνη φέρουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών αλλά και οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές, που αν και γνωρίζουν το πρόβλημα αδιαφορούν.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί από την Περιφέρεια τις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του φράγματος του Θεραπειού, την πρόσληψη φύλακα για το φράγμα με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας όπως και ενέργειες για τη λειτουργία του βοηθητικού φράγματος στα Κόμαρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ