Τετάρτη 10 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΠΑ
Νεκροί δύο ναυτεργάτες από πυρκαγιά σε ελληνόκτητο πλοίο

Νεκροί είναι δύο ναυτεργάτες από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «M/V Stride» με σημαία Παναμά που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Χιούστον, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ένα ακόμα μέλος του πληρώματος.

Η πυρκαγιά ξέσπασε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στον χώρο του μηχανοστασίου του πλοίου και ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Bayton και την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, μια φορτηγίδα καυσίμων βρισκόταν προσδεδεμένη στο πλοίο.

Οι δύο νεκροί και ο βαριά τραυματισμένος εντοπίστηκαν στο μηχανοστάσιο. Τα δύο μέλη του πληρώματος είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους, ενώ ο τραυματίας εντοπίστηκε με βαριά εγκαύματα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Baytown

Σύμφωνα με την αμερικανική ακτοφυλακή, το πλοίο ανήκει στην «Danaos Shipping» και έφτασε στο λιμάνι του Χιούστον στις 7 Γενάρη, προερχόμενο από τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα. Το σκάφος, που κατασκευάστηκε το 1997, έχει μήκος 597 πόδια (182 μέτρα) με χωρητικότητα 2.174 κοντέινερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ