Τετάρτη 10 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Δίνουν το «παρών» στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν σπουδές

Σύσκεψη οργάνωσης της κοινής δράσης εκπαιδευτικών σωματείων της Αττικής το Σάββατο

Το «παρών» στις αυριανές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δίνουν εκπαιδευτικά σωματεία, οργανώνοντας ταυτόχρονα τον αγώνα ενάντια στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Παράλληλα εκπαιδευτικά σωματεία συζητούν την κοινή δράση τους απέναντι στην επίθεση που εντείνει η Κυβέρνηση στα εργασιακά, μισθολογικά και κοινωνικά δικαιώματα. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «ο Σωκράτης», διοργανώνεται σύσκεψη ΣΕΠΕ και των ΕΛΜΕ της Αττικής το Σάββατο 13 Γενάρη στις 12.30 μ.μ., στο Μαράσλειο Διδασκαλείο μεγάλο αμφιθέατρο (Μαρασλή 4 Αθήνα).

Καλούνται όλα τα σωματεία της Αττικής να πάρουν μέρος στη σύσκεψη συντονισμού της δράσης με τις αποφάσεις και τις προτάσεις τους. «Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας για αξιοπρεπή, ασφαλή διαβίωση, για μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα. Τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούνται να παίξουν τον ρόλο του οργανωτή αυτού του αγώνα βγαίνοντας μπροστά σε κοινή πορεία, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να μπούνε μαζικά στην οργάνωση της διεκδίκησης. Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Κλιμακώνουμε το επόμενο διάστημα με νέο πανελλαδικό συντονισμό σωματείων», τονίζεται στο κάλεσμα.

Ο Σύλλογος «Σωκράτης» απευθύνεται στα εκπαιδευτικά σωματεία με βάση τις διεκδικήσεις και τις εξελίξεις, την αντιδραστική τομή στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Παιδείας με το νομοσχέδιο που προωθεί την ίδρυση ιδιωτικών - μη κρατικών πανεπιστημίων και τις συνέπειές του, δηλώνοντας: «Μαζί με τους φοιτητές και τους μαθητές, τους πανεπιστημιακούς, τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, παίρνουμε θέση μάχης για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο. Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, σύγχρονες σπουδές για όλους! Πλήρη εφαρμογή του άρθρου 16! Κανένα παραθυράκι καταπάτησής του και ουσιαστικής κατάργησής του!». Παράλληλα, τα εκπαιδευτικά σωματεία συζητούν τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, για κάλυψη των αναγκών των σχολείων, μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών, την υλοποίηση των συλλογικών αποφάσεων του κλάδου για το μπλοκάρισμα της εφαρμογής της ατομικής αξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ