Πέμπτη 11 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό απαιτούν:

Να διασφαλιστεί η ένταξη των εποχικών εργαζομένων στο ταμείο ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με επίδομα 600 ευρώ, για όσο είναι στην ανεργία, είναι ένα από τα αιτήματα των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό ώστε να μην αναγκάζονται να βάζουν στον ...πάγο τη ζωή τους μόλις λήξει η σεζόν.

Επίσης, απαιτούν να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στα ξενοδοχεία και να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία, να αυξηθούν οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ με ταυτόχρονη ενίσχυσή του σε αναγκαίο προσωπικό και υποδομή. Να υπογραφούν κλαδικές τοπικές και επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση του 5ήμερου - 8ωρου χωρίς διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Να αναγνωριστεί η δουλειά τους ως «εποχική εργασία» με αντίστοιχα δικαιώματα που ορίζονται από τον νόμο για τους εποχικούς.

Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια μέσα στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του υπουργείου Εργασίας.

Να καθοριστούν η ελάχιστη σύνθεση προσωπικού και τα καθήκοντα για κάθε ειδικότητα σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Να συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή εξέτασης ΒΑΕ του υπουργείου Εργασίας, ώστε να ενταχτούν ξανά στα ΒΑΕ οι ειδικότητες του κλάδου που βγήκαν το 2012, όπως οι καμαριέρες, οι μάγειρες και οι διανομείς.

Να επανέλθει το ΕΦΑΠΑΞ στην 20ετία για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και να επεκταθεί και στον Επισιτισμό με ταυτόχρονη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Να καταργηθεί ο νόμος 3986/11 για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και για την εργολαβική ενοικιαζόμενη εργασία.

Η πρακτική άσκηση να πληρώνεται με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ