Πέμπτη 11 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέα επίθεση του «Ισλαμικού Κράτους» σε ένα τριήμερο

Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν προχτές, μετά από βομβιστική επίθεση ξανά στην Καμπούλ, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» (ΙΚ).

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση του ΙΚ σε ένα τριήμερο, μετά από αυτήν που έγινε την Κυριακή, ξανά στην αφγανική πρωτεύουσα.

Την Τρίτη η επίθεση σημειώθηκε στα ανατολικά της αφγανικής πρωτεύουσας, αφού πυροδοτήθηκε μηχανισμός «μέσα σε ένα όχημα που μετέφερε υπαλλήλους της φυλακής Πουλ-ε-Τσάρκι» (θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας), όπως ανακοίνωσε το ίδιο το ΙΚ.

Το ΙΚ είχε αναλάβει την ευθύνη και για την έκρηξη που σκότωσε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους, την Κυριακή, σε λεωφορείο στην περιοχή Νταστ-ε-Μπάρκι της Καμπούλ, μία περιοχή όπου πλειοψηφεί η κοινότητα Χαζάρα, της οποίας τα μέλη είναι κυρίως σιίτες.

Η δράση του ΙΚ στο Αφγανιστάν εμφανιζόταν να περιορίζεται τα τελευταία χρόνια, μετά την ανακατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν. Ωστόσο η οργάνωση διατηρεί «παρουσία» ευρύτερα σε Κεντρική και Νότια Ασία, όπου ο «αγώνας κατά της τρομοκρατίας» αλληλεπιδρά με τα γεωπολιτικά σχέδια όλων των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ