Τρίτη 16 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Να σημάνει αγωνιστικός ξεσηκωμός ενάντια στην εγκληματική πολιτική κυβέρνησης - Περιφέρειας - δήμων

Φιέστα οργανώνει η περιφερειακή αρχή στις 31 Γενάρη / Συγκέντρωση σωματείων και φορέων την ίδια μέρα

Από τη χτεσινή περιοδεία στους εργαζόμενους του δήμου
Από τη χτεσινή περιοδεία στους εργαζόμενους του δήμου
Με περιοδείες, ομιλίες σε χώρους δουλειάς και συναντήσεις με φορείς συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ στη Δυτική Αττική ενόψει της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στον Ασπρόπυργο, στις 31 Γενάρη.

«Η περιφερειακή αρχή Αττικής επισκέπτεται τον Ασπρόπυργο και τη Δυτική Αττική για να δει από κοντά τα "θαύματα" της καπιταλιστικής ανάπτυξης που υπερασπίζεται», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ.

Ανάμεσα σε άλλα η ΤΟ τονίζει πως «αποτελεί κοροϊδία, που πρέπει να πάρει μαζική αγωνιστική απάντηση», το ότι «η περιφερειακή αρχή Αττικής επιλέγει τη Δυτική Αττική, μια περιοχή που είναι γνωστή ως "πίσω αυλή της Αττικής", για να στήσει σε αυτήν την περιοχή την πρώτη της φιέστα μετά την εκλογή της, για να εμφανισθεί ότι τάχα μου καταγράφει τα προβλήματα, ότι ακούει, όταν τα προβλήματα της περιοχής είναι πολλά και γνωστά, όταν χρόνια τώρα το εργατικό - λαϊκό κίνημα φωνάζει, διεκδικεί και απαιτεί λύσεις».

Παραθέτει στη συνέχεια μερικά από τα «θαύματα» που υπερασπίζεται η περιφερειακή αρχή:

«Γιατί πραγματικά είναι θαύμα, πώς σε μια περιοχή που παράγεται ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά του ΑΕΠ της χώρας, που οι επιχειρηματικοί όμιλοι ανακοινώνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ κερδών, στην ίδια περιοχή οι εργαζόμενοι και ο λαός να μην μπορούν να βγάλουν τον μήνα, να σκέφτονται να αγοράσουν τα αναγκαία.

Γιατί είναι θαύμα, πώς σε μια περιοχή με βιομηχανίες πετρελαίου και με σχεδιασμούς για υπόγειους αγωγούς, με εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και σχεδιασμούς για δημιουργία χώρων αποθήκευσης LNG, τα λαϊκά σπίτια να είναι παγωμένα, ο λαός αυτής της περιοχής να τρέμει να ανοίξει τους πολύχρωμους λογαριασμούς ρεύματος, να γίνεται θύμα απειλών από τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος.

Γιατί όντως είναι θαύμα ότι σε μια περιοχή με ναυπηγεία που θα μπορούσαν να κατασκευάσουν σύγχρονα και ασφαλή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αυτά να ξεπουλιούνται για τις ανάγκες του αμερικανικού στόλου και την ίδια στιγμή το δίκτυο συγκοινωνιών να παραμένει σε απαράδεκτη κατάσταση, με μειωμένα δρομολόγια, τα οποία χρυσοπληρώνει δυο φορές ο λαός αφού αρκετές γραμμές έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες με το απαραίτητο παραδάκι κάθε φορά.

Γιατί είναι θαύμα, πώς σε μια εποχή, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, η διαχείριση των απορριμμάτων να είναι αντικείμενο κέρδους, τα σκουπίδια να συνεχίζουν να θάβονται και να προωθείται η καρκινογόνος καύση, ενώ η όποια ανακύκλωση να υπονομεύεται αφού αυτή διεξάγεται με αποκλειστικό κριτήριο το κέρδος των ομίλων.

Γιατί είναι θαύμα, να καταδικάζεται μια ολόκληρη περιοχή, οι εργαζόμενοι και ο λαός, στον κίνδυνο της πλημμύρας, της φωτιάς, του σεισμού, του χιονιά και ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης αφού τα όποια μέτρα πρόληψης και προστασίας οι κυβερνήσεις, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές τα θεωρούν κόστος».

«Τα κέρδη τους, οι ζωές μας», επισημαίνει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Τα θαύματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης είναι κίνδυνος και κόλαση για τους εργαζόμενους και τον λαό. Η κερδοφορία των ομίλων στηρίζεται στο τσάκισμα των δικαιωμάτων και της ζωής του λαού.

Δεν έχουμε δύο ζωές για να τους χαρίσουμε αυτή! Είναι ώρα απέναντι στους δικούς τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς να ορθώσει το ανάστημά του ο γίγαντας λαός.

Στις 31 Γενάρη στη Δυτική Αττική να σημάνει εργατικός - λαϊκός ξεσηκωμός γιατί ο "δολοφόνος" επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος!».

Με αυτό το κάλεσμα, συνεχίστηκε και τις προηγούμενες μέρες η πολιτική εξόρμηση του Κόμματος στην περιοχή.

Την Κυριακή 14 Γενάρη ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής του ΚΚΕ, παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Ασπροπύργου, όπου σε σύντομο χαιρετισμό του ενημέρωσε για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ για τα προβλήματα της περιοχής και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να πάρουν μέρος στη μεγάλη συγκέντρωση των σωματείων και των φορέων στον Ασπρόπυργο στις 31 Γενάρη.

Αντίστοιχα, ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», χτες το πρωί μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων στο εργοτάξιο του δήμου Ελευσίνας και περιόδευσε στις διοικητικές υπηρεσίες, τονίζοντας ότι «ήρθε η ώρα να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική που ταΐζει τους εργολάβους και αφήνει ξεκρέμαστο τον λαό και τις ανάγκες του». Υπογράμμισε ακόμη πως «αυτή η πολιτική οδηγεί σε εγκλήματα όπως στα Τέμπη, στη Μάνδρα και στο Μάτι». «Στις 31 Γενάρη να υπάρξει ξεσηκωμός στην κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να υπάρξει μαζική εργατική - λαϊκή στήριξη για πανελλαδική απεργία στις 28 Φλεβάρη», τόνισε.

Σήμερα, Τρίτη, στις 7.45 π.μ. ο Γιώργος Τάτσης θα επισκεφτεί τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας, όπου θα συναντηθεί με το Σωματείο Εργαζομένων και θα μιλήσει στους εργαζόμενους. Στις 10 π.μ. θα περιοδεύσει στα καταστήματα του κέντρου της Ελευσίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ