Πέμπτη 18 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Εισαγγελική παρέμβαση για τη δικηγορική εταιρεία που διαφημίζει «φθηνά εργατικά χέρια»

Με αφορμή το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» και την καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή στο δικηγορικό γραφείο

Τα διαφημιστικά του σκλαβοπάζαρου που διακινεί η δικηγορική εταιρεία
Τα διαφημιστικά του σκλαβοπάζαρου που διακινεί η δικηγορική εταιρεία
Με αφορμή το χτεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» και του πόρταλ «902.gr» με τίτλο «Μετανάστες σε τιμή ...ευκαιρίας διαφημίζει δικηγορική εταιρεία!» και υπέρτιτλο «Σύγχρονο Σκλαβοπάζαρο», σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, εισαγγελική έρευνα ζητά να διεξαχθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι χτες η εφημερίδα μας φιλοξενούσε ρεπορτάζ για την εν λόγω δικηγορική εταιρεία που διαφημίζει σε πελάτες της με email το σκλαβοπάζαρο που έχει στηθεί: «Θέλετε να προσλάβετε άτομα για χειρωνακτική εργασία και χαμηλό ημερομίσθιο; Τώρα μπορείτε... Αποκτήστε φθηνά εργατικά χέρια και καλύψτε τις ανάγκες της επιχείρησής σας», ανέφεραν τα διαφημιστικά σποτ.

Η συγκεκριμένη δικηγορική εταιρεία διαβεβαίωνε τους πελάτες της ότι μπορεί να εξασφαλίσει τους μετανάστες με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη διαμονή τους στη χώρα μας και για να εργάζονται νόμιμα.

Χαρακτηριστικά, και χωρίς προσχήματα, στον τίτλο της διαφήμισης αναφέρεται:

«Η λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος: Μετανάστες εργαζόμενοι». Και παρακάτω: «Αν θέλετε να προσλάβετε φτηνά εργατικά χέρια τότε η λύση είναι εδώ!».

Σύμφωνα μάλιστα με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η εταιρεία έστειλε το σχετικό email με τη διαφήμισή της «σε κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Ελληνικό».

Η εισαγγελική παραγγελία έχει ως εξής, με αφορμή το παραπάνω δημοσίευμα: «Προς κ. Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου ("902.gr") και του έντυπου Τύπου ("ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"), με τίτλους "Δικηγορική Εταιρεία διαφημίζει «σκλαβοπάζαρο» με φτηνούς μετανάστες εργάτες" και "ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ" αντιστοίχως, παρακαλούμε να διερευνήσετε τη διαλαμβανόμενη σ' αυτά σχετική καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων».

Επίσης μετά τις καταγγελίες πειθαρχική έρευνα θα ξεκινήσει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Συνδικάτο Οικοδόμων

Στο μεταξύ, το δουλεμπορικό «νομικό» γραφείο που προσπάθησε να στήσει το παραπάνω σκλαβοπάζαρο με διάφορες κατασκευαστικές εταιρείες, μετά τις καταγγελίες του συνδικάτου οικοδόμων και της έκτασης που πήρε τώρα να μαζέψει τα «ασυμαζευτα», διαρρέοντας ότι πρόκειται για ...λάθος.

«Τα "νομιμοποιητικα έγγραφα" για τα "φτηνά εργατικά χέρια" που διαφήμιζε ως βιτρίνα η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου λάθους, αλλά ένα επιχειρούμενο συνειδητό αλισβερίσι με τους μεγάλοεργολάβους και τις εταιρείες που θέλουν τζάμπα εργασία και δουλειά ήλιο ήλιο για να βγαίνουν τα πλάνα τους», σημειώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων που καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Παρασκευή, στις 5 μ.μ., έξω από το γραφείο BCLA (Συγγρού 262 και Φιλαρέτου). «Θα τους κόψουμε το βήχα» διαμηνύει το Συνδικάτο καλώντας σε δυναμικό παρών στη συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ