Παρασκευή 19 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Δεκάδες νεκροί από την κακοκαιρία και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας του λαού

Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τις τελευταίες μέρες τη ζωή τους σε πολιτείες των ΗΠΑ, από μία «έκρηξη κρύου» προερχόμενου από την Αρκτική, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, καθώς η ισχυρότερη καπιταλιστική οικονομία του πλανήτη αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά «ανίσχυρη» να προστατέψει τον λαό της από τα καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το CNN, τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε 9 πολιτείες από τις 12 Γενάρη, συγκεκριμένα σε Αρκανσο, Ιλινόι, Κάνσας, Μισισίπι, Νέα Υόρκη, Ορεγκον, Πενσιλβάνια, Τενεσί και Ουισκόνσιν.

Στο Τενεσί, όπου έχει αναφερθεί ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες μέχρι στιγμής, ένας οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε το βράδυ της Δευτέρας όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματος σε έναν χιονισμένο αυτοκινητόδρομο του Νόξβιλ και έπεσε σε τρακτέρ, είπε η αστυνομία. Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε όλο το Τενεσί λόγω των καιρικών φαινομένων, ανακοίνωσε την Τετάρτη η υπηρεσία διαχείρισης έκτακτων αναγκών. Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πενσιλβάνια όταν το μίνι βαν τους έχασε τον έλεγχο σε χιονισμένο δρόμο.

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή του Πόρτλαντ του Ορεγκον από την Παρασκευή. Τέσσερις θάνατοι από υποθερμία διερευνώνται στην κομητεία Μουλτνόμα, η οποία περιλαμβάνει την πόλη του Πόρτλαντ.

Λόγω της κακοκαιρίας έμειναν χωρίς ρεύμα περισσότερα από 85.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο Ορεγκον το πρωί της Τετάρτης, εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών.

Οι παγωμένοι δρόμοι και τα πεσμένα δέντρα και καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος δημιούργησαν επικίνδυνες συνθήκες που προκάλεσαν το κλείσιμο των δρόμων την Τρίτη το βράδυ και την Τετάρτη.

Ενας νεκρός και σοβαρά προβλήματα και στη Γερμανία

Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο γερμανικό κρατίδιο Μεκλεμβούργο - Πομερανία, όταν παρασύρθηκε από όχημα το οποίο εξετράπη της πορείας του λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, καθώς η κεντρική και η νότια Γερμανία πλήττεται από την κακοκαιρία «Γερτρούδη» με σφοδρές χιονοπτώσεις και «βαριά στρώματα πάγου».

Εκατοντάδες ήταν και τα μικρής κλίμακας ατυχήματα που προκλήθηκαν προχτές λόγω του παγετού σε πολλές περιοχές. Ενδεικτικά, μόνο στο κρατίδιο του Ζάαρλαντ είχαν καταγραφεί μέχρι το απόγευμα περισσότερα από 100 τροχαία ατυχήματα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης, εκατοντάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν σε αυτοκινητοδρόμους στην Εσση και στη Ρηνανία - Παλατινάτο, λόγω μεγάλης ποσότητας χιονιού και ολισθηρότητας.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο της χώρας, διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του και ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις χτες και προχτές.

Ο σιδηρόδρομος, αν και λειτουργεί, δέχεται μεγάλη επιβάρυνση λόγω των προβλημάτων σε αεροδρόμια και δρόμους, και σημειώνονται καθυστερήσεις. Προσωρινές διακοπές δρομολογίων καταγράφηκαν στην περιοχή της Φρανκφούρτης και του Μάιντς, ενώ ακυρώθηκαν και τα δρομολόγια προς το Παρίσι. Προβλήματα σημειώθηκαν και στην κυκλοφορία περιφερειακών τρένων, λεωφορείων και τραμ.

Πολλά σχολεία παρέμειναν κλειστά σε πολλές περιοχές της Βαυαρίας και της Εσσης και έκαναν δύο μέρες τηλεκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ