Παρασκευή 26 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη για σπίτι μονογονεϊκής οικογένειας

Από τη χθεσινή παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη
Από τη χθεσινή παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη
Αλλη μια κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας πραγματοποιήθηκε χθες, αυτήν τη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδήλωση στου Ζωγράφου Αττικής, με δεκάδες συνδικάτα και φορείς να καταδικάζουν το βίαιο ξεσπίτωμα της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού και του παιδιού της, που μάλιστα σύρθηκαν και στα δικαστήρια σαν κοινοί εγκληματίες.

Αυτήν τη φορά στα γραφεία της «doValue» στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της πόλης, για να υπερασπιστούν πρώτη κατοικία.

Με έξωση απειλείται μονογονεϊκή οικογένεια στον οικισμό της Αγίας Αναστασίας, της Δημοτικής Κοινότητας Βασιλικών του δήμου Θέρμης. Η μητέρα είναι μακροχρόνια άνεργη, με πολλά προβλήματα υγείας, και αυτήν τη στιγμή δεν παίρνει ούτε καν το πενιχρό επίδομα αλληλεγγύης, καθώς η κόρη της δούλεψε κάποια μεροκάματα στον Επισιτισμό.

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ), του Συνδικάτου Συνταξιούχων ΙΚΑ, της Ομάδας Γυναικών Θέρμης (μέλους της ΟΓΕ), φίλοι και συγχωριανοί της οικογένειας.

Εξέφρασαν την αλληλεγγύη στην οικογένεια, αλλά και την ξεκάθαρη θέση ότι δεν θα επιτρέψουν να μείνει στον δρόμο η οικογένεια.

Μάλιστα οι δημοτικοί σύμβουλοι Θέρμης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα πάρουν άμεσα πρωτοβουλία ώστε να απαιτήσουν από τον δήμο να βρει λύση με την οποία θα προστατευτεί η οικογένεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σπίτι που θέλουν να αρπάξουν τα «κοράκια» των τραπεζών είναι ένα παλιό, κακοσυντηρημένο σπίτι, που η οικογένεια δεν έχει καν την υποτυπώδη θέρμανση για να ζεσταθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ