Παρασκευή 26 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΝΑ
Νέα Γενική Συνέλευση για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο

Στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προσανατολίζεται ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ, καλώντας τα σωματεία των Ειδικών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, τα σωματεία των Γενικών Νοσοκομείων που έχουν ψυχιατρικές κλινικές και όχι μόνο, τον Σύλλογο Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, την ΟΕΝΓΕ, την ΕΙΝΑΠ, την ΠΟΕΔΗΝ, φορείς όπως το ΕΣΥΝ, συλλόγους γονέων να παραβρεθούν στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Γενάρη, στις 11.30 π.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Αιτήματα αιχμής είναι:

  • Η άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που καταργεί τα δύο από τα τρία εναπομείναντα ψυχιατρικά νοσοκομεία και όλα τα «στεγνά» προγράμματα απεξάρτησης.
  • Ενίσχυση τώρα των δημόσιων υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει μέσα από το νομοσχέδιο έκτρωμα, που εκπορεύεται από τις Οδηγίες διαχρονικά της ΕΕ στο όνομα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της "πολυπόθητης" αποασυλοποίησης, να διαλύσει πλήρως την ήδη υποβαθμισμένη δημόσια ψυχική υγεία και τα προγράμματα απεξάρτησης (18ΑΝΩ, ΚΕΘΕΑ, ΑΡΓΩ, ΔΙΑΠΛΟΥΣ, ΙΑΝΟΣ) να "πρυτανεύσει" ο φόβος και η καταστολή στους εργαζόμενους με τις απολύσεις, να επικρατήσει σιγή και να επιβληθεί γρήγορα η επιπλέον εκχώρηση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών μέσω ΑΜΚΕ, ΜΚΟ που ξεκοκαλίζουν προγράμματα και ΣΔΙΤ. Με λίγα λόγια, στο ζύγι "κόστους - οφέλους" μπαίνει από τη μία η ανθρώπινη ζωή και από την άλλη κέρδη για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στον χώρο της Υγείας.

Γνωρίζουμε ότι ο "αντίπαλος" στο πρόσωπο της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής δεν είναι εύκολος, δεν είναι όμως και ανίκητος, εάν θέσουμε τους δικούς μας όρους, διεκδικώντας τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, που επιβάλλει η έρευνα, η επιστήμη και η τεχνογνωσία της ανθρωπότητας, μέσα από τη συλλογική πάλη και διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Το αποδείξαμε ως εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο μας, βάζοντας μέχρι σήμερα φρένο στις όποιες προσπάθειες να επιβληθούν επιπλέον εφημερίες στο Νοσοκομείο, αλλά και να μπει το νομοσχέδιο σε διαβούλευση, προκειμένου να έρθει σε ψήφιση, μέσα από μαζικές διαδικασίες συνελεύσεων και κινητοποιήσεων.

Ως εργαζόμενοι καλούμαστε για μία ακόμη φορά να τσαλακώσουμε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση, με το απαράδεκτο νομοσχέδιο, που εμπορευματοποιεί πλήρως τη δημόσια ψυχική υγεία και τα προγράμματα απεξάρτησης», αναφέρει ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων στο κάλεσμά του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με οδηγό τις κατευθύνσεις της ΕΕ η παράδοση στους ιδιώτες (2024-07-31 00:00:00.0)
Να sosουμε την απεξάρτηση! (2024-07-25 00:00:00.0)
Καταπέλτης για τις συνέπειες της αντιδραστικής «μεταρρύθμισης» οι εκπρόσωποι φορέων (2024-07-25 00:00:00.0)
Δυναμική συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη (2024-07-17 00:00:00.0)
Σήμα ξεσηκωμού η 48ωρη απεργία για την ενίσχυση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας (2023-11-23 00:00:00.0)
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου... (2014-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ