Παρασκευή 26 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αποφάσεις οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα για αυξήσεις στα μεροκάματα

Με ενθουσιασμό συζήτησαν οι εργάτες την πείρα από τις επιχειρησιακές ΣΣΕ που κατέκτησαν το τελευταίο διάστημα

Στιγμιότυπο από τη μαζική Γενική Συνέλευση
Στιγμιότυπο από τη μαζική Γενική Συνέλευση
Την ανάπτυξη αγώνων το αμέσως επόμενο διάστημα για τη διεκδίκηση υπογραφής νέας κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα προστασίας της ζωής τους και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, αποφάσισε η μαζική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, που έγινε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, την Τετάρτη 24 Γενάρη, μέσα από μια ζωντανή διαδικασία και με το κουράγιο που έδωσαν στους εργάτες η υπογραφή των δύο επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε εργοστάσια με αυξήσεις στους μισθούς και μια σειρά άλλα αιτήματα.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε το σχέδιο της ΣΣΕ και αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση απεργίας στα μέσα Φλεβάρη, εξουσιοδοτώντας το ΔΣ να ορίσει την ακριβή ημερομηνία και, στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης, πήρε απόφαση συμμετοχής στην απεργία στις 28 Φλεβάρη, καλώντας ταυτόχρονα τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

Ενα από τα θέματα που απασχόλησαν τους εργαζόμενους είναι και η υπογραφή των δύο επιχειρησιακών ΣΣΕ που γέμισαν με ενθουσιασμό και τροφοδότησαν τη συζήτηση, για να γίνει το Συνδικάτο ακόμα πιο δυνατό. Ακόμα έγινε ενημέρωση και συζήτηση για την παρέμβαση που έγινε την περασμένη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος από σωματεία και φορείς της περιοχής του Πειραιά, μεταφέροντας τη ζωτική διεκδίκηση των εργαζομένων της περιοχής για δημιουργία σύγχρονου Κέντρου Υγείας αστικού τύπου, με πλήρεις υποδομές και προσωπικό, για την κάλυψη των αναγκών όλων των εργαζομένων εντός της λιμενικής ζώνης, αλλά και των λαϊκών αναγκών του αστικού ιστού πέριξ του λιμανιού.

Ιδιαίτερη στιγμή στη Γενική Συνέλευση ήταν ο χαιρετισμός της Αννας Κωστή, αδερφής του εργάτη στη Ζώνη, Γιάννη Κωστή που τον περασμένο Δεκέμβρη πέθανε λίγο πριν πιάσει μεροκάματο. Στον χαιρετισμό της τόνισε ότι όλες οι οικογένειες των εργαζομένων είναι στο πλευρό του Συνδικάτου, ανέδειξε τη σημασία να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας και να τηρούνται τα μέτρα για την Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους εργασιών. Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση να δώσουν ένα ζεστό χειροκρότημα για τους συναδέλφους τους που χάθηκαν στον αγώνα για το μεροκάματο, με τους συγκεντρωμένους να απαντούν με θέρμη, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ