Τετάρτη 31 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΗ
Γ. ΔΕΛΗΣ
Με οδηγό τις κατευθύνσεις της ΕΕ η παράδοση στους ιδιώτες

«Διαστρέφετε και διαστρεβλώνετε έννοιες όπως η αποασυλοποίηση και τις υποβιβάζετε σε κάτι αντιλαϊκά εργαλεία κάθε ανθρώπινης λαϊκής ανάγκης στην Ψυχική Υγεία, μα και σε αδυσώπητους κόφτες των δικαιωμάτων των λαϊκών οικογενειών, στον αγώνα που δίνουν πολλές απ' αυτές ενάντια στις εξαρτήσεις», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει το μαύρο - άσπρο.

Υπενθύμισε πως όταν άνοιξε, πριν λίγα χρόνια, το θέμα της «ψυχιατρικής μεταρρύθμισης», αρκετές πολιτικές δυνάμεις που σήμερα αναθεματίζουν το νομοσχέδιο, «έβγαιναν μπροστά - μπροστά με τη σημαία αυτής της ευρωενωσιακής αποασυλοποίησης και με έναν χυδαίο αντικομμουνισμό λασπολογούσαν τότε για τη θέση του ΚΚΕ να μην κλείσουν τα κρατικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία!», επισημαίνοντας πως «η αποασυλοποίηση και η αποϊδρυματοποίηση αποδεικνύονται ένας κανονικός φερετζές προκειμένου να ξεφορτωθεί το κράτος από τις δαπάνες για την Ψυχική Υγεία και χρησιμοποιούνται ως όχημα προκειμένου η Ψυχική Υγεία να παραδοθεί στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα».

Ανέφερε ακόμη πως με το Ενιαίο Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας καταργούνται δύο Ειδικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία στο Δαφνί και στη Θεσσαλονίκη, ανοίγοντας έτσι περισσότερο χώρο για να αυξηθούν οι ψυχιατρικές κλίνες των εμπόρων της Υγείας, ενώ αναρωτήθηκε «τι θα γίνει με τα οξέα ψυχιατρικά περιστατικά, όπου απαιτείται νοσηλεία, τι θα γίνει με τις παθήσεις που χρειάζονται εξειδικευμένη αντιμετώπιση όταν οι δημόσιες κλίνες μειώνονται δραματικά και ταυτόχρονα αδιαφορείτε για την πρόληψη; Κι ύστερα μας κάνετε κηρύγματα ανθρωπισμού!».

Αναφερόμενος στις διατάξεις που αφορούν την απεξάρτηση, υπογράμμισε πως κάτω από την ψευδεπίγραφη ταμπέλα του Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων ξεθεμελιώνεται η αναγκαία πρόληψη για τις εξαρτήσεις, καθώς προαναγγέλλεται το κλείσιμο των 75 Κέντρων Πρόληψης, ενώ χτυπιέται αλύπητα η φιλοσοφία της στεγνής θεραπείας των εξαρτήσεων, με την κατάργηση του ΚΕΘΕΑ. Επίσης, καταργούνται με μια μονοκονδυλιά όλα τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα που λειτουργούν σε Ψυχιατρικά Νοσοκομεία.

«Το ΚΚΕ διαχρονικά είναι ο πιο ασυμφιλίωτος αντίπαλος των ναρκωτικών! Είμαστε, δε, τελείως αντίθετοι με κάθε εμπλοκή ιδιωτών ή ΜΚΟ σε πρόληψη, θεραπεία και επανένταξη», σημείωσε. «Κι αυτό που χρειάζεται σήμερα δεν είναι παρά μια κεντρικά σχεδιασμένη αντιναρκωτική πολιτική με επαρκή τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, δημόσια και δωρεάν, και με όλο το επαρκές επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό να στελεχώνει όλα τα προγράμματα πρόληψης και θεραπείας, χωρίς, φυσικά, να χάνεται η θεραπευτική τους αυτοτέλεια», συμπλήρωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ