Τετάρτη 31 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Ξεσηκωμός τώρα - ούτε ώρα χωρίς τηλεθέρμανση!

Συνεδρίασε τις προηγούμενες μέρες το ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ) με θέμα την υλοποίηση της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε επιχείρηση ενάντια στη ΔΕΗ, η οποία απαιτεί την πληρωμή 5 εκατομμυρίων ευρώ ως χρέη για την τηλεθέρμανση.

Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης πρότειναν να μην πληρώσει η ΔΕΤΗΠ μέχρι τις 18 Αυγούστου, μήπως μέχρι τότε «φιλοτιμηθεί» η κυβέρνηση και δώσει τα 5 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης. Και αν τελικά δεν «φιλοτιμηθεί», να αποφασίσουν να τα πληρώσουν!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Εορδαίας προειδοποιεί ότι η εξέλιξη αυτή βάζει βόμβα στην οικονομική κατάσταση της ΔΕΤΗΠ και θα έχει ως συνέπεια τη μεγάλη αύξηση της τιμής, πιο επιθετική εισπρακτική πολιτική, χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων, ιδιωτικοποίηση που θα τα πληρώσει ο λαός της Πτολεμαΐδας.

Σημειώνει ότι η πρόταση της δημοτικής αρχής είναι αναντίστοιχη με τη σοβαρότητα της κατάστασης και «αποδεικνύει ότι ο μόνος ρόλος τους είναι να απορροφούν τις λαϊκές αντιδράσεις ώστε να προωθείται η αντιλαϊκή πολιτική απρόσκοπτα.

Αλλωστε, στήριξαν διαχρονικά και στηρίζουν είτε σαν συνδικαλιστές είτε σαν εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση την πολιτική υπεράσπισης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών του δήμου κ.α.».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» πρότεινε το ζήτημα να έρθει άμεσα σε συνεδρίαση για λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο, να μην πληρώσει η ΔΕΤΗΠ και το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων, δράσεων για να ενταθεί η μόνη πολιτική πίεση που μπορεί να τους αναγκάσει να λύσουν το πρόβλημα.

Και να διεκδικήσουν: Καμία αναγνώριση του χρέους της ΔΕΤΗΠ. Μας χρωστάνε και δεν τους χρωστάμε. Ούτε ώρα χωρίς τηλεθέρμανση. Καμία αύξηση της τιμής. Να μην πειραχτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΕΤΗΠ. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί όλα τα σωματεία και τους φορείς της πόλης χωρίς καθυστέρηση να οργανώσουν τον αγώνα τους. Να συντονίσουν τη δράση τους με σωματεία και φορείς των άλλων δήμων που αντιμετωπίζουν ζήτημα με την τηλεθέρμανση.

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ηδη έχουμε καθυστερήσει τη μεγάλη αύξηση που ήταν έτοιμοι να μας επιβάλουν. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδιά τους να μας εξαθλιώσουν και να ερημοποιήσουν την περιοχή», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ