Σάββατο 27 Γενάρη 2024 - Κυριακή 28 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
Και εισαγγελική τρομοκράτηση για τις φοιτητικές καταλήψεις

Σε μια κλιμάκωση της κυβερνητικής προσπάθειας τρομοκράτησης των φοιτητών και καταστολής των μεγάλων τους κινητοποιήσεων, το απόγευμα της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια.

Με εντολή του προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Νικόλαο Μαργαρίτη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος ζήτησε διερεύνηση για «διάπραξη τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων, όπως αυτές που αφορούν διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία, αλλά και παράβαση καθήκοντος».

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα θα διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των φοιτητών, αλλά και των διοικήσεων των σχολών και των πρυτανικών αρχών, ως προς τις ενέργειες που έκαναν ή όχι για την αποτροπή των καταλήψεων.

ΚΚΕ: Η μαζική εναντίωση των νέων έχει ήδη στριμώξει την κυβέρνηση

Σε σχόλιό σχετικά με την ανακοίνωση εισαγγελικής έρευνας για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Αφού έπεσαν στο κενό τα ψέματα, η παραπληροφόρηση, οι απειλές και οι εκβιασμοί περί απώλειας της εξεταστικής, η κυβέρνηση της ΝΔ καταφεύγει στον αυταρχισμό και στην καταστολή. Είναι ξεκάθαρο πια ότι η μαζική, πλειοψηφική εναντίωση των νέων στο αντιδραστικό και άδικο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων έχει ήδη στριμώξει την κυβέρνηση. Οι αγώνες θα συνεχιστούν ακόμα πιο μαζικά και θα νικήσουν, γιατί είναι δίκαιοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ