Τετάρτη 31 Γενάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην απληρωσιά και τις απολύσεις

Συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση της διοικητικής υπηρεσίας για την καθυστέρηση στην πληρωμή των υπερωριών του Νοέμβρη πραγματοποίησε χτες το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καταγγέλλοντας τον εμπαιγμό και τις προκλήσεις από την πλευρά της διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους του μεγαλύτερου νοσοκομείου.

Η διεύθυνση της διοικητικής υπηρεσίας επικαλέστηκε την έλλειψη προσωπικού στις διοικητικές υπηρεσίες, διαβεβαιώνοντας ότι στις 10 Φλεβάρη θα καταβληθούν οι πληρωμές των υπερωριών. Από τη μεριά του το Σωματείο στηλίτευσε τη διοίκηση του νοσοκομείου, καθώς είναι συνεπέστατη όταν δίνει εντολές στη διοικητική υπηρεσία για κλήσεις σε απολογία συνδικαλιστών, αλλά όταν πρόκειται να καλύψει τα δικαιώματα των εργαζομένων τότε εμφανίζονται «ανεπάρκειες».

Παράλληλα, οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του νοσοκομείου μαζί με το ΣΕΝΕ απευθύνθηκαν στους ασθενείς και τους συνοδούς τους με ανακοίνωση, ενημερώνοντας για τις προθέσεις της κυβέρνησης να παραχωρήσει την καθαριότητα σε εργολάβο, μετά από διαγωνισμό. «Εχουμε πικρή εμπειρία από δουλειά σε εργολαβική εταιρεία, που κλείνει σύμβαση με το νοσοκομείο, με υπέρογκο ποσό, κι εμείς είμαστε με άθλιο καθεστώς εργασίας και μισθού. Δεν ξέρουμε αν και τι δουλειά θα έχουμε σε λίγο καιρό», σημειώνουν.

Το αγωνιστικό ραντεβού του Σωματείου ανανεώθηκε για αύριο Πέμπτη και με την προκήρυξη νέας στάσης εργασίας για τους συμβασιούχους την Τρίτη 6/2.

Αύριο στο υπουργείο Υγείας οι συμβασιούχοι

Αλλωστε, αύριο Πέμπτη διαδηλώνουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στις απολύσεις που τους ανακοινώνει η κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι πάνω από 6.000 είναι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι σε καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, οι οποίοι είχαν υπογράψει ατομική σύμβαση και σήμερα κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, καθώς το υπουργείο σκοπεύει να παραδώσει τις παραπάνω υπηρεσίες σε εργολάβους.

Παρά το γεγονός ότι οι οικονομοτεχνικές μελέτες των νοσοκομείων επιβεβαιώνουν ότι ο εργολάβος στοιχίζει πολύ περισσότερα χρήματα από τη μονιμοποίηση των χιλιάδων συμβασιούχων, η κυβέρνηση ισχυρίζεται το αντίθετο, υλοποιώντας τις Οδηγίες της ΕΕ για χτύπημα στο δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

Για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από εργαζόμενους στην καθαριότητα και υγειονομικούς των νοσοκομείων, στις 10 το πρωί στο υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Κεντρική διεκδίκηση είναι με ευθύνη της κυβέρνησης να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες Υγείας σε αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ