Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες για τις προεδρικές εκλογές

Ο Ρώσος υποψήφιος Μπόρις Ναντέζντιν, που τοποθετείται κατά του πολέμου στην Ουκρανία, υπέβαλε χθες 105.000 υπογραφές υποστήριξης στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή για να στηρίξει την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, που είναι προγραμματισμένες για τις 15 - 17 Μάρτη.

Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τις υπογραφές ως προς τη γνησιότητά τους και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα εγκριθεί η υποψηφιότητα του Ναντέζντιν.

Η Εκλογική Επιτροπή έχει μέχρι στιγμής εγγράψει τέσσερις υποψηφίους, συμπεριλαμβανομένου του Βλ. Πούτιν, ενώ χθες έληξε η διορία για την κατάθεση υπογραφών.

Ο Σ. Μπαμπούριν, Ρώσος εθνικιστής, ηγέτης του κόμματος Ρωσική Παλλαϊκή Ενωση, που είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε προχθές ότι αποχωρεί και υποστηρίζει τον απερχόμενο και εκ νέου υποψήφιο Πρόεδρο Βλ. Πούτιν.

Ο Μπαμπούριν είπε ότι θα ήταν λάθος να υπονομεύσει την εθνική ενότητα «σε μια δύσκολη ώρα για την πατρίδα», αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία. Κάλεσε «όλους τους πατριώτες» να ενωθούν γύρω από τον Πούτιν. Στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, το 2018, ήρθε τελευταίος μεταξύ οκτώ υποψηφίων, λαμβάνοντας 0,65% των ψήφων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ