Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Για την απαράδεκτη κατάσταση του Παγκρήτιου Σταδίου

Την εικόνα της χρόνιας εγκατάλειψης, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό της αποκόλλησης μέρους του στεγάστρου, έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ

Το στέγαστρο του Παγκρήτιου Σταδίου μετά την τελευταία καταστροφή που υπέστη εξαιτίας των ανέμων

Associated Press

Το στέγαστρο του Παγκρήτιου Σταδίου μετά την τελευταία καταστροφή που υπέστη εξαιτίας των ανέμων
Ερώτηση για την απαράδεκτη κατάσταση των εγκαταστάσεων του Παγκρήτιου Σταδίου στο Ηράκλειο κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας το ΚΚΕ, μετά και το τελευταίο περιστατικό της αποκόλλησης κομματιού 50 μ. από το στέγαστρο, εξαιτίας των δυνατών ανέμων. Οι αρμόδιοι έχουν προχωρήσει στο κλείσιμο του σταδίου, κάτι που θα έχει σημαντικές συνέπειες για τα αθλητικά σωματεία και τους αθλούμενους που έκαναν χρήση των εγκαταστάσεων.

Στην Ερώτηση σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Το σοβαρό αυτό περιστατικό έφερε στην επιφάνεια τα τεράστια προβλήματα του Παγκρήτιου Σταδίου, τα οποία είναι συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, αποτέλεσμα της χρόνιας εγκατάλειψης και υποβάθμισης των υποδομών του από το κράτος και το αρμόδιο υπουργείο, με τις "πλάτες" και της περιφερειακής αρχής και των δημοτικών αρχών».

Επίσης, γίνεται αναφορά στις λογικές ανταποδοτικότητας που έχουν επιβληθεί για τα σωματεία και τους αθλούμενους στο στάδιο, μετά την παράδοσή του στη δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία, «επιτείνοντας την οικονομική τους ασφυξία. Ενώ, την ίδια ώρα που τα προβλήματα στο στάδιο οξύνονται, ΓΓΑ και δήμος Ηρακλείου έχουν προχωρήσει σε Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την αναβάθμιση της επιχειρηματικής αξιοποίησης του Παγκρήτιου».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ που υπογράφουν την Ερώτηση, Μανώλης Συντυχάκης, Μαρία Κομνηνάκα και Διαμάντω Μανωλάκου, ρωτούν τον υπουργό ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

- Τη συντήρηση και ουσιαστική αναβάθμιση, με κρατική χρηματοδότηση, συνολικά των εγκαταστάσεων του Παγκρήτιου Σταδίου.

- Τη στελέχωσή του με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, καθώς και την απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση, που θα καλύπτει τις πάγιες ανάγκες λειτουργίας του σταδίου.

- Την ενίσχυση των αθλητικών σωματείων που επηρεάζονται αρνητικά από το κλείσιμο του σταδίου, καθώς έχουν διακόψει τις προπονήσεις. Πώς θα καλυφθούν τα έξοδα των προπονητών, μισθοδοσία και ασφαλιστικά δικαιώματα;

- Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και με ποιον τρόπο θα χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση του στεγάστρου του Παγκρήτιου Σταδίου στο Ηράκλειο, για την επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων με ασφάλεια για τους αθλητές;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ