Σάββατο 3 Φλεβάρη 2024 - Κυριακή 4 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Ολοι στο πόδι για τα δίκαια αιτήματα της πόλης και του λαού!

Μεγάλη κινητοποίηση το Σάββατο 10/2, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής

Από την τεράστια πορεία ενάντια στην ανεργία που είχε οργανώσει το 2016 ο δήμος Πάτρας
Από την τεράστια πορεία ενάντια στην ανεργία που είχε οργανώσει το 2016 ο δήμος Πάτρας
«Ο πατραϊκός λαός ξεσηκώνεται, διεκδικεί τα δίκια του, δεν μένει παρατηρητής, δεν περιγράφει μόνο τις αγωνίες του για το σήμερα και το αύριο, απαιτεί να έχει αυτά που δικαιούται!», αναφέρει ο δήμος Πάτρας για τη μεγάλη κινητοποίηση, που οργανώνεται με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, το Σάββατο 10/2, στις 11 π.μ., στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, στη Γεροκωστοπούλου και την πλατεία Αγίου Γεωργίου, απαιτώντας την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων της πόλης και του λαού της.

Το κάλεσμα αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους οι δήμοι, την έλλειψη χρηματοδοτήσεων, την απαγόρευση προσλήψεων, τα αναγκαία έργα, τα επερχόμενα μέτρα για την επιπλέον εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και αγαθών (νερό κ.ά.) και απαιτεί από κυβέρνηση - Περιφέρεια:

- Να δοθούν εδώ και τώρα τα 67 εκατ. ευρώ που παρακρατούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις από την ετήσια χρηματοδότηση.

- Πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων στον δήμο σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας. Την κατάργηση του νόμου που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

- Την κατάργηση του τέλους ταφής απορριμμάτων.

- Την άμεση χρηματοδότηση όλων των Σχολικών Επιτροπών για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες των παιδιών.

- Προσλήψεις καθαριστριών πλήρους απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων.

- Γενναία χρηματοδότηση των πολιτιστικών και αθλητικών δομών και δράσεων.

- Να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένος τριτοβάθμιος αντισεισμικός έλεγχος, με ευθύνη του κράτους, με σύνταξη μελετών στατικής επάρκειας από εξειδικευμένα κλιμάκια μηχανικών, όλων των δημόσιων κτιρίων.

- Να πραγματοποιηθούν με ευθύνη του κράτους και της Περιφέρειας σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας που είναι αναγκαία στην περιοχή.

- Την υπογειοποίηση του τρένου από Ρίο μέχρι Κανελλοπούλου.

- Παραχώρηση του Ριγανόκαμπου για τη δημιουργία Ανατολικού Πάρκου.

- Να χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση του σχεδίου πόλεως.

- Να μη συγχωνευθούν οι ΔΕΥΑ. Την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής των Οδηγιών της ΕΕ για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

- Σύγχρονα συνδυασμένα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που να καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης.

Τονίζοντας ότι ο λαός της πόλης έχει πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια «από την τσέπη του ξανά και ξανά μέσα από τη βαριά φορολογία του και δεν θα ξαναπληρώσει για όσα δικαιούται», απαιτεί «άμεση χρηματοδότηση του δήμου και καταβολή όλων των παρακρατηθέντων! Να πληρώσουν κράτος, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι!».

Λαϊκές συνελεύσεις

Για την πραγματοποίηση της μεγάλης κινητοποίησης προγραμματίζονται συνελεύσεις σε γειτονιές της πόλης, καθώς και συσκέψεις με εργατικούς - λαϊκούς φορείς:

  • Σάββατο 3/2: 7 μ.μ. στο πρώην δημαρχείο του Ρίου.
  • Κυριακή 4/2: 10.30 π.μ., με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και εκπαιδευτικούς, στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης (πλ. Γεωργίου). 6.30 μ.μ., συνάντηση του δημάρχου, Κ. Πελετίδη, με τους Συλλόγους που διεκδικούν την υπογειοποίηση του τρένου.
  • Δευτέρα 5/2: 6 μ.μ., συμμετοχή του δημάρχου στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου. 6 μ.μ., σύσκεψη με φορείς του αθλητισμού, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. 6.30 μ.μ., σύσκεψη στο Ανατολικό Διαμέρισμα. 6.30 μ.μ., στην Οβρυά (για τη ΔΕ Μεσσάτιδας).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ