Τρίτη 6 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκρηξη βόμβας στο υπουργείο Εργασίας

Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε στη 01.29 τα ξημερώματα του Σαββάτου απέναντι από το υπ. Εργασίας, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου. Τσάντα με εκρηκτικό μηχανισμό είχε τοποθετηθεί στα κάγκελα που βρίσκονται μπροστά από τα γραφεία τράπεζας, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστου στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με το οποίο προειδοποίησε ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το υπουργείο και επρόκειτο να πυροδοτηθεί σε 40 λεπτά. Ο άγνωστος είπε ότι την ευθύνη αναλαμβάνει η αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». Η αστυνομία απέκλεισε τον χώρο, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, από το ύψος της Πεσμαζόγλου. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ. Ο μηχανισμός, τελικά, εξερράγη στη 01.29, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η «Αντιτρομοκρατική» (ΔΑΕΕΒ).

Από το μέγεθος της έκρηξης, που ήταν ισχυρή, θεωρείται ότι πιθανόν χρησιμοποιήθηκαν 3 - 5 κιλά ζελοδυναμίτιδας, ίσως σε συνδυασμό με άλλη εκρηκτική ύλη. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το ωστικό κύμα να προκαλέσει ζημιές έως και τον 6ο όροφο του υπουργείου Εργασίας, ενώ έσπασαν τζάμια και σε γύρω κτίρια. Τη βόμβα τοποθέτησαν δύο άτομα, τα οποία κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή. Εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για άτομα που έχουν τεχνογνωσία στην κατασκευή βομβών και στις λεπτομέρειες πυροδότησης.

Σε σχόλιό του για την έκρηξη κοντά στο υπ. Εργασίας το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Σε μια περίοδο που αναπτύσσονται δυναμικοί αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, τέτοιες ενέργειες αντικειμενικά λειτουργούν ως άλλοθι για τη συκοφάντησή τους, τον αυταρχισμό και την καταστολή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ