Τρίτη 6 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
Εξω οι βάσεις, έξω το ΝΑΤΟ!

Καλεί σε διαδήλωση προς τη βρετανική Υπατη Αρμοστεία το Σάββατο

Την εμπλοκή του νησιού στη δίνη των ιμπεριαλιστικών μεθοδεύσεων καταγγέλλει η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου, που σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού δεν έχει τελειωμό, ενώ το αιματοκύλισμα και στην Υεμένη συνεχίζεται. Το νησί μας εμπλέκεται σε αυτήν τη δίνη, με τις βρετανικές βάσεις να αξιοποιούνται εκ νέου ως ορμητήριο κατά των λαών και άλλη μια αστική κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να είναι συνένοχη».

«Ως Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου, δεν θα μπορούσαμε παρά να συνεχίσουμε την πάλη για απεμπλοκή της ημικατεχόμενης πατρίδας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», σημειώνει και προσθέτει ότι «με αυτήν την πυξίδα διοργανώνουμε το Σάββατο 10 Φλεβάρη στις 10 π.μ. πορεία διαμαρτυρίας προς την Υπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία, για να βροντοφωνάξουμε να φύγουν οι βάσεις του θανάτου από τον τόπο μας και όλοι οι ξένοι στρατοί.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η εμπλοκή του νησιού μας στη σφαγή στη Γάζα και στις επεμβάσεις των ΕΕ - ΝΑΤΟ στην περιοχή. Επισημαίνουμε ότι πρώτοι εμείς είχαμε ανακινήσει το ζήτημα της χρήσης των βρετανικών βάσεων, τόσο για συνδρομή στα κατοχικά εγκλήματα του Ισραήλ όσο και για τα αεροπορικά χτυπήματα στην Υεμένη για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.

Οι βρετανικές βάσεις αποτελούν μίασμα για τον τόπο μας. Διαχρονικά υπήρξαν ορμητήριο αιματοκυλίσματος λαών, αλλά και κέντρο παρακολούθησης και κατασκοπείας στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων. Γι' αυτό, είναι επιτέλους καιρός να επανέλθει στο προσκήνιο και η πάλη ενάντια στις βρετανικές στρατιωτικές βάσεις».

Η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου τονίζει ότι παλεύει για:

  • Το κλείσιμο όλων των βάσεων του θανάτου και την αποχώρηση όλων των ξένων στρατών.
  • Την απεμπλοκή της χώρας από τη σφαγή στην Παλαιστίνη.
  • Τον τερματισμό του μακελειού στη Γάζα και την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.
  • Τον τερματισμό της πολύχρονης αιματοβαμμένης επίθεσης ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ - Βρετανίας - Σαουδικής Αραβίας κατά του λαού της Υεμένης, με πρόσχημα αυτήν τη φορά τους Χούθι.
  • Απεγκλωβισμό της χώρας από κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

«Το Σάββατο 10 Φλεβάρη, λοιπόν, καλούμε όλους όσοι μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες με μας, όσους και όσες αντιδρούν στην πλήρη ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου, όλες και όλους που στηρίζουν την ειρήνη στον τόπο μας, να πορευτούν μαζί μας προς τη βρετανική Υπατη Αρμοστεία για να φωνάξουμε "Εξω οι βάσεις, έξω το ΝΑΤΟ"!», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ