Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Την Πέμπτη 15/2 απεργούν οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 15 Φλεβάρη κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ενώ η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας έχει ήδη αποφασίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέα απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Με ώθηση από τις δύο επιχειρησιακές ΣΣΕ που υπογράφτηκαν πρόσφατα στα εργοστάσια των ΕΜΕΚ και «Δημητρίου Κατασκευαστική», το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν τη νέα απεργιακή τους μάχη, για αυξήσεις στα μεροκάματα, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς κ.ά.

Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου στα ΕΑΣ

Στο μεταξύ, το Συνδικάτο Μετάλλου καταγγέλλει το σοβαρό εργατικό «ατύχημα» που συνέβη την Τετάρτη στο μηχανουργείο του εργοστασίου των ΕΑΣ στον Υμηττό και απαιτεί να διευκρινιστούν ακριβώς οι αιτίες του ατυχήματος.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενος τραυματίστηκε σοβαρά όταν η φρέζα «πήρε» το χέρι του, προκαλώντας του πολλαπλά κατάγματα. Με αφορμή το περιστατικό, το Συνδικάτο καταγγέλλει την πλήρη απαξίωση των εγκαταστάσεων και τη συνεχή μετακίνηση εργαζομένων από πόστο σε πόστο, φαινόμενα και πρακτικές για τα οποία ευθύνονται τόσο η κυβέρνηση όσο και οι διοικήσεις των ΕΑΣ. Μάλιστα, ο εργαζόμενος που τραυματίστηκε είχε εξαναγκαστεί να μεταφερθεί πριν από 4 μήνες, στα 57 του χρόνια, σε άλλο πόστο. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ενώ οι συνθήκες επιδεινώνονται και ο κίνδυνος για εργατικά «ατυχήματα» αυξάνεται, «με απόφαση της διοίκησης και της κυβέρνησης κόβεται από 1/1/2024 το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».

Προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, το Συνδικάτο διεκδικεί να συντηρηθεί ο εξοπλισμός, να γίνουν οι κατάλληλες εκπαιδεύσεις κ.λπ., αλλά να σταματήσει και το αίσχος των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, να στελεχωθούν τα τμήματα με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και, προφανώς, να μην κοπεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ