Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
23 θάνατοι από στρεπτόκοκκο, εκ των οποίων 11 είναι παιδιά

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από την αρχή του 2023 και μέχρι σήμερα έχουν δηλωθεί 94 περιστατικά με λοίμωξη από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο ομάδας Α σε παιδιά και ενήλικες, μεταξύ των οποίων 23 οδήγησαν σε θάνατο, τα 11 σε παιδιά ηλικίας κάτω των δέκα ετών.

Οπως αναφέρεται, η έγκαιρη αναγνώριση της λοίμωξης και η άμεση έναρξη αντιμικροβιακής και υποστηρικτικής θεραπείας για τα παιδιά που νοσούν είναι εξαιρετικά σημαντικές για την αίσια έκβαση της νόσου. Επίσης, θα πρέπει να εντοπίζονται οι στενές επαφές των περιπτώσεων σε οικιακό και σχολικό περιβάλλον, να εκτιμάται η κατάστασή τους και να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες με χορήγηση προφυλακτικής αντιμικροβιακής αγωγής όπου ενδείκνυται.

Οπως όμως ήταν αναμενόμενο, το βάρος για όλα τα παραπάνω πέφτει και πάλι στον λαό, με το κράτος και την κυβέρνηση να αρκείται σε «συστάσεις» ευαισθητοποίησης και ...εγρήγορσης, την ίδια στιγμή που η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι ξεχαρβαλωμένη και ολοκληρωτικά παραδομένη στην επιχειρηματική δράση.

32 οι νεκροί από Covid

32 άνθρωποι με Covid-19 έχασαν τη ζωή τους, ενώ 45 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, το διάστημα 29 Ιανουαρίου - 4 Φεβρουαρίου. Ο αριθμός των εισαγωγών παρουσίασε μείωση 58% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 βδομάδες. Επίσης, τη βδομάδα αναφοράς, ακόμα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από εργαστηριακή επιβεβαιωμένη γρίπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ